Продължава прочистването на растителността в парк „Кайлъка“, подменят се и осветителните тела по централната алея

K8
Парк Кайлъка. Снимка – Пресцентър

Община Плевен продължава дейностите по поддържане и облагородяване на централната част на парк „Кайлъка“, след като с Решение № 895/07.12.2020 г. на Министерския съвет на местната администрация бяха безвъзмездно предоставени за управление 37 имота – публична държавна собственост, в Защитената местност „Кайлъка”. Имотите обхващат централната част на парка – от Моста до хотел „Кайлъка”. Кметът на Община Плевен Георг Спартански възложи дейности за почистване на зелените площи, дървесна и храстова растителност и паркоустройство на посочената територия на „Паркстрой” ЕООД.

K2
Снимка – Пресцентър

Повече от два месеца работниците на общинското дружество извършват по график уборка на зелените пространства, почистване на съдовете за смет, прочистване на храстовата и дървесната растителност. В ход е подмяната на осветителните тела по централната пешеходна алея, на пейки и перголи, на няколко места са поставени и химически тоалетни.

K9
Снимка – Пресцентър

При подходящи атмосферни условия ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки, ще бъде почистено и коритото на река Тученишка. Почистено ще бъде и дъното на вече източеното изкуствено езеро.

Пресцентър Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

3 1

С колективно изпълнение пред Община Плевен ученици отбелязаха Световния ден против тормоза в училище 

Със своеобразен пърформанс ученици от учебни заведения в Плевен и Средношколското общежитие отбелязаха днес Световния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *