Начало | Новини | Продължаващ вандализъм съсипва градската среда в Плевен

Продължаващ вандализъм съсипва градската среда в Плевен

За продължаващ вандализъм, който съсипва градската среда и ощетява общинския бюджет, информират от общинската администрация в Плевен. Особено тревожно е състоянието по поддръжка на европроектите за интегрирана градска среда, които в продължение на пет години трябва да се поддържат в изряден вид съгласно клаузите за еврофинансиране.
Продължават  набезите  върху детски площадки и съоръжения, които нееднократно са възстановявани със средства на общинския бюджет. Дни след приключването на ремонта на площад „Стефан Стамболов“ вече има 6 /шест/ откраднати плочки от новата настилка, съобщи кметът Георг Спартански. Правени са опити за изскубване на декоративните дръвчета там. Крадат се и цветята, които засажда общинската фирма „Паркстрой“. Постоянни поражения има и върху пейките, фонтаните, кошчетата за смет, новите съоръжения в градската градина и парковете на града.

Всичко това нанася големи поражения и върху общинския бюджет, тъй като съгласно клаузите на договорите за еврофинансиране, общината е задължена в продължение на пет години след приключване на ремонтната дейност, да поддържа обектите в изряден вид. В противен случай ще бъде санкционирана да плаща глоби.

Само за миналата година за ремонти на детски площадки и съоръжения от общината са похарчени над 100 хил. лв., които биха могли да бъдат използвани за други цели, като асфалтиране и ремонт на улици.
От администрацията информират за постоянен контрол от страна на общинския инспекторат, но той не е в състояние да обхване всички нарушители, тъй като голяма част от тях действат през нощта. Не е възможно до всяко съоръжение да има полицай или инспектор, заявяват от общината, необходима е гражданска отговорност за опазване на новите съоръжения и придобивки.

Прочетете също

Без официален ритуал за Деня на Независимостта

Без традиционния официален ритуал по повод обявяването на Независимостта на България ще се отбележи 112-та …

Един коментар

  1. Ангела Лицемеркел

    Ами щом има нарушители, колко глоби са събрани, я попитайте кмета-Нарцис! Необходимо е и промяна на НАРЕДБА 1 за реда и нарушенията на територията на Плевен. Да се забрани употребата на алкохол, бира, музика, фойерверки, гонки, наркотици, секс в паркове и градини! Я вижте в парка пред старата баня за какво иде реч! Пълно с наркомани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *