Начало | Новини | Продължаващ вандализъм съсипва градската среда в Плевен

Продължаващ вандализъм съсипва градската среда в Плевен

За продължаващ вандализъм, който съсипва градската среда и ощетява общинския бюджет, информират от общинската администрация в Плевен. Особено тревожно е състоянието по поддръжка на европроектите за интегрирана градска среда, които в продължение на пет години трябва да се поддържат в изряден вид съгласно клаузите за еврофинансиране.
Продължават  набезите  върху детски площадки и съоръжения, които нееднократно са възстановявани със средства на общинския бюджет. Дни след приключването на ремонта на площад „Стефан Стамболов“ вече има 6 /шест/ откраднати плочки от новата настилка, съобщи кметът Георг Спартански. Правени са опити за изскубване на декоративните дръвчета там. Крадат се и цветята, които засажда общинската фирма „Паркстрой“. Постоянни поражения има и върху пейките, фонтаните, кошчетата за смет, новите съоръжения в градската градина и парковете на града.

Всичко това нанася големи поражения и върху общинския бюджет, тъй като съгласно клаузите на договорите за еврофинансиране, общината е задължена в продължение на пет години след приключване на ремонтната дейност, да поддържа обектите в изряден вид. В противен случай ще бъде санкционирана да плаща глоби.

Само за миналата година за ремонти на детски площадки и съоръжения от общината са похарчени над 100 хил. лв., които биха могли да бъдат използвани за други цели, като асфалтиране и ремонт на улици.
От администрацията информират за постоянен контрол от страна на общинския инспекторат, но той не е в състояние да обхване всички нарушители, тъй като голяма част от тях действат през нощта. Не е възможно до всяко съоръжение да има полицай или инспектор, заявяват от общината, необходима е гражданска отговорност за опазване на новите съоръжения и придобивки.

Прочетете също

Фондация „Аз съм Кайлъка” поиска безвъзмездно ползване на къщата на ген. Винаров. Общинският съвет ще решава

Предложение да се учреди безвъзмездно право на ползване на фондация „Аз съм Кайлъка” върху недвижим …

Един коментар

  1. Ангела Лицемеркел

    Ами щом има нарушители, колко глоби са събрани, я попитайте кмета-Нарцис! Необходимо е и промяна на НАРЕДБА 1 за реда и нарушенията на територията на Плевен. Да се забрани употребата на алкохол, бира, музика, фойерверки, гонки, наркотици, секс в паркове и градини! Я вижте в парка пред старата баня за какво иде реч! Пълно с наркомани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *