„Продължаваме промяната” подготвя обща жалба до ЦИК заради масов отказ за избор на представители на ПП за председатели или секретари в районните избирателни комисии

ЦИК 2
Снимка – интернет.

„Продължаваме Промяната“ ще обжалва масовия отказ на ЦИК да избере представители на партията за председатели или секретари в районните избирателни комисии.

След днешното заседание стана ясно, че въпреки най-добрия резултат на “Продължаваме Промяната” на предишните избори, ЦИК е решила да избере представители на ГЕРБ и ДПС на ръководните длъжности за председател, заместник-председател и секретар на РИК.

От “Продължаваме Промяната” ще се възползваме от правото си и ще подадем възражение срещу необяснимите решения на избирателната комисия. Считаме, че българските граждани се нуждаят от представителство в изборните комисии, което отговаря на реалната електорална картина.

Фаворизирането на ГЕРБ и ДПС в регионалните комисии поражда въпроси за обективността и институционалната отговорност на ЦИК пред обществото”.

За това информира Иван Манев от „Продължаваме промяната“ – Плевен, на своята фейсбук страница.

От ПП казаха, че става въпрос за областни градове като Пловдив, както и Пловдив – град, Видин, Варна, Пловдив, Русе, Смолян, Пазарджик, Монтана, Добрич, Враца.

„Това е целенасочено действие на ЦИК срещу първата политическа сила в страната”, коментира Иван Христанов – бивш зам.министър на земеделието в кабинета „Петков”.

Предстои внасянето на колективната жалба срещу действията на РИК-овете по места и решението на ЦИК по нея.

Споделете:

Прочетете също

Снимка 5 1

Кандидатът за кмет на Община Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

Снимка: БСП – Плевен „Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *