“Продължаваме промяната” в Плевен: Нашият приоритет е нулева корупция

Produljavame promyanata
От ляво на дясно Тони Тотев, Стоил Стоилов, Иван Христанов и Виолета Иеремиева. Снимка – “Плевен прес”.

Иван Христанов  и Стоил Стоилов, народни представители от листата на ПП „Продължаваме промяната“ от 15 МИР  Плевен и подгласниците им Виолета Иеремиева и Тони Тотев дадоха пресконференция в пресклуба на БТА – Плевен на 6 декември.

Иван Христанов откри срещата с благодарност към плевенските избиратели за подкрепата и увери, че интересите на гражданите на областта ще бъдат във фокуса на вниманието им независимо от политическите им пристрастия.

Той очерта приоритетите на партията по отношение изпълнителната власт като акцентира на незабавните мерки за неутрализиране на корупцията, реформи в съдебната власт, както и спиране прахосването на административен ресурс. „Нашето основно правило е „няма наши, няма ваши“!  Имаме твърдото намерение, без значение къде разкриваме корупционни практики, да ги неутрализираме. Духът на коалиционното споразумение гравитира около това да неутрализираме корупцията“, каза Христанов.

 По отношение  политиките за област Плевен  Христанов посочи подкрепата, която ще окажат за изграждане на индустриален парк,   хидроенергиен възел Никопол и картотекиране на геотермалните енергийни източници. Като особено важно той подчерта  утвърждаването на връзката между бизнеса и професионалното образование, елиминиране на фантомите в земеделието и създаване на условия за нормален живот  с акцент върху спешната медицинска  помощ, качествено образование и социални услуги.

Стоил Стоилов информира за целите им в Народното събрание: „Приоритет на нашата законодателна дейност е нулева корупция“, и подчерта,  че   първият им фокус са промени в съдебната система. Спиране на лобистките закони чрез преходни и заключителни разпоредби на други закони, диалог с гражданите и по-отворено Народно събрание. Като  ключов  той посочи парламентарния контрол и активната връзка с гражданите на Плевен, за да представят сигнали и важни за местната общност въпроси.

В заключение  Иван Христанов обяви, че всеки понеделник те ще бъдат в Плевен и ще  очакват предложенията и мненията на гражданите.

Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *