Програма на Международния фестивал на китарата в Плевен за 21 юни

6 2

Програма на Международния фестивал на китарата в Плевен за днес – 21 юни (петък). Начало – 20:00 часа, място – парка на Регионалния исторически музей. Вход свободен:

– Представяне на плевенските китарни школи с участието на ученици от: НУИ “Панайот Пипков” и читалище “ЛИК”;

– ELECTRIC GUITARS ENSEMBLE PROJECT;

– LOS SEÑORES – ансамбъл за популярна музика;

– Със специалното участие на: Момчил Иванов и Добромир Стойков- ударни; Венелин Андреев, Виктор Девенски, Тина Бързашка, Никол Даковска, Дивна Петрова и Анастас Балабанов-вокали; Деница Златева- цигулка и др.;

– THE BLUES JAMMING PROJECT & Костадин Шотев – Костадин Шотев – вокал; Павел Копчев – бас; Момчил Крачунов – клавишни Мартин Найденов- ударни; Драгомир Ценов-китара.

Десетият Международен фестивал на китарата бе открит в четвъртък вечер от заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова, от председателя на Постоянната комисия по “Култура, читалища, вероизповедания и международна дейност” в Общинския съвет Димо Дешев и от организатора и вдъхновител на събитието Николай Михайлов.

„Искрено се радвам, че това престижно събитие се провежда отново в Плевен и се превърна в една от музикалните емблеми на нашия град, в културно пространство за срещи на музикални изпълнители, педагози, хора на изкуството и приятели на музиката“, каза при откриването Елина Димитрова.

От името на Общинския съвет на Плевен и председателя доц. д-р Иван Малкодански на добър час на фестивала пожела и Димо Дешев, като прикани всички присъстващи „…с изкуството на музиката да се потопим в света на красотата и помогнем с изкуството поне малко светът да стане едно по-добро място за живеене“.

С благодарност към изпълнители, гости и спонсори на фестивала се обърна и Николай Михайлов.

Организатори на фестивала са Община Плевен, сдружение “Изкуството до мен” и читалище “ЛИК-1959” – Плевен. И тази година фестивалът е подкрепен от Министерството на културата, чрез конкурсната сесия за Фестивали в областта на професионалното музикално изкуство. Събитието е част и от Културния календар на Плевен за 2024 г.

фестивал откриване 1 jpg

фестивал откриване 2 jpg

Снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *