Провежда се специализирана полицейска операция срещу престъпността в област Плевен

полиция
Снимка – Плевен прес.

На 29-ти март в 06:30 часа е започнала специализирана полицейска операция в област Плевен. Тя е за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред.

В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен. Те са подпомогнати от „Държавно горско стопанство“, „Българска агенция по безопасност на храните“, „Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите“, НАП и РЗИ.

Изградени са и временни контролно – пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.
Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление на моторни – превозни средства след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Репортер на “Плевен прес” е в село Буковлък, където има изградени КПП-та и се провежда специализираната операция от полиция и жандармерия. Очаквайте подробности.

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *