Пробегът на мира пристига в град Левски на 7 юли

Снимка – интернет

Община  Левски ще посрещне тържествено Световния пробег на мира и факлоносците, като  партньор на  международна щафета символизираща  стремежа  на човечеството към по-мирен и по-добър  свят, съобщават от Община Левски.

Световният Пробег на мира ще премине през град Левски на 7 юли във времето от 11.00ч до 12.00ч.

Посрещането на бегачите ще бъде от табелата  в посока с. Аспарухово .

Община Левски кани всички ,които искат да се присъединят към Световния пробег на мира – деца, младежи, жители на град и община Левски да дойдат в 11 ч. за да посрещнат заедно бегачите и да участват в съвместна кратка програма пред сградата на Община Левски.

Кметът на Община Левски Любка Александрова ще приветства участниците в най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, която обединява хора от над 155 страни от всички континенти.

Пробегът на мира е основан в дух на любов, хармония и единство от радетеля за мир, спортист, философ, художник, музикант и поет Шри Чинмой. Този дух  докосва сърцата и е стъпка към приятелство и добронамереност ,към по добър свят.

Международните бегачи ще се представят и всеки ще има възможност да подържи горящия Факел на мира .

Деца и жители на  град Левски ще участват в празничното международно събитие. Засаждането Дърво на мира ще бележи желанието за един по-добър свят.

Пробегът на мира в 12:00 ч. продължават в посока Летница.

Посланията на Пробега на мира свързват 10 държави по поречието на река Дунав. От 2 до 11 юли маршрутът  преминава през повече от 35 населени места в България.

Споделете:

Прочетете също

Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес. В изпълнение на задълженията си за организационно – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.