Пробегът на мира преминава през град Долна Митрополия на 5 юли

Снимка – интернет

В края на месец май, Пробегът на мира стартира по поречието на река Дунав, която свързва държавите Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България, Румъния, Молдова и Украйна. Тази година България ще бъде част от маршрута в периода 02-11 юли и участниците ще преминат през 35 населени места в страната, и ще бъдат пробягани 804 км.

На 05.07.2022 г., община Долна Митрополия също ще се присъедини към списъка на българските общини подкрепили тази световна инициатива посветена на мира. Всички желаещи да се включат в Пробега могат да изчакат участниците в района на New town center. Очаква се да пристигнат около 16.00 часа.

Участващите в Пробега бегачи ще бъдат посрещнати в град Долна Митрополия /New town center/ от изявени спортисти от община Долна Митрополия, както и от всички желаещи да се включат граждани и гости на общината. Гражданите, подкрепящи Пробега, ще съпроводят участниците до сградата на общината, където ще се срещнат с Кмета но Общината Поля Цоновска.

Пробегът на мира е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят.

В момента Пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира. Основан е през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой в дух на любов, хармония и единство. Този дух, с който е пропит Пробегът, докосва сърцата на всички участници в него, защото спорта е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят.

В Пробега на мира може да участва всеки – професионални атлети и любители, млади и стари. Вие също може да станете част от това глобално събитие. Нужна е само Вашата съпричастност към идеята за световен мир. Хора от хиляди населени места по маршрута на щафетата – деца и възрастни, обикновени граждани и световни лидери – се присъединяват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Може да направите с факела просто няколко стъпки, да потичате с него няколко пресечки или няколко километра.

Споделете:

Прочетете също

Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес. В изпълнение на задълженията си за организационно – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.