Приеха Стратегия за развитие на образованието до 2027 година в община Плевен

Заседание на ОбС – Плевен, 28 юли. Снимка – Плевен прес.

Общински съвет – Плевен прие на своето редовно заседание от 28-ми юли – Стратегия за развитие на образованието в община Плевен 2021 – 2027 година. Същата е внесена като предложение от кмета на общината Георг Спартански. В него се казва: „Стратегията задава рамката, в която се провежда политиката на образованието, като описва визията, основните направления, целите и мерките за развитие на системата за предучилищно и училищното образование в общината и е естествено продължение на действащата Стратегия за развитие на образованието в община Плевен в периода 2014 – 2020 година“.

По предложената нова Стратегия анализи, мнения дебати от страна на общинските съветници нямаше. В Постоянната комисия по „Образование и читалищна дейност“, която проведе заседание на 25-ти юли, с включена точка в дневния ред за обсъждане на Стратегията – изказвания и дискусии нямаше. Единствено уточнение направи представителят на Общината Мария Атанасова, началник отдел „Образование и младежки дейности“, която каза, че Стратегията не разглежда въпросът с оптимизация на училищната мрежа. Оптимизацията е предмет на друга нормативна уредба.

На днешното заседание на ОбС – Плевен въпросната Стратегия е приета с пълно единодушие, без обсъждане, изказвания или дебати.

Заседание на ПК по „Образование и читалищна дейност“., 25 юли 2022 год. Снимка – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.