Прецедент: Две сесии на Общинския съвет в един ден

Заседание на ОбС – Плевен. Снимка архив Плевен прес.

За пръв път в историята на ОбС – Плевен се случва да се проведат две сесии в един ден. Днес, 16-ти март 2020 год., това ще се случи. В 13.00 ч. в заседателна зала „Гена Димитрова“ новият стар Общински съвет ще положи клетва, ще приеме Правилник за работа и ще избере председател на ОбС. Това става тъй като съгласно заповед на Областния управител Мирослав Петров, с която той разпореди провеждането на сесия след решенията на ВАС. Припомняме, че с тези решения в ОбС влязоха двама нови общински съветници и напускат двама от стария състав.

Заради извънредното положение, са взети всички предохранителни мерки. На общинските съветници ще бъдат осигурени маски, дезинфектанти и лекар. Ще има и термокамера за измерване на температурата.

Журналисти няма да бъдат допускани на заседанията. Ще им бъде осигурена малката зала, от където ще могат да слушат изказвания и гласувания на съветниците.

След 30-минутна почивка, ще бъде проведена втората сесия на ОбС. На нея ще се приеме Бюджет 2020, ще се отменят решенията от 28-ми февруари и ще се изберат съставите на комисиите към ОбС.

Следващото редовно заседание на Общинския съвет – Плевен ще бъде на 19-ти март, четвъртък.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *