Начало | Новини | Прехвърлят собствеността върху “Кайлъка” на общината

Прехвърлят собствеността върху “Кайлъка” на общината

Такова обещание бе дадено на работната среща на кмета на Плевен Георг Спартански с министър-председателя Бойко Борисов. На нея са присъствали вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Припомняме, че преди месец Георг Спартански изпрати писмо до министъра на екологията Емил Димитров, с което предлага 3 варианта за промяна в начина на стопанисване на парка.

При срещата в кабинета на министър-председателя, проведена вчера /17.06./, са били обсъдени вариантите за по-доброто управление на парка. Премиерът, министрите и кметът на Плевен са се спрели на това собствеността върху парка да се прехвърли на община Плевен.

Борисов е дал срок от 2 седмици на министрите си да изпълнят тези искания.

Кметът на Плевен на срещата с журналистите изрично подчерта, че категорично ще се противопостави на всякакви предложения за продаване и парчетисване на “Кайлъка”.

“Това не е баница да се парчетисва. Абсолютно неморално и недопустимо е. Не отговаря на интересите на гражданите. Всякакви предложения за продажба на части на парка ще срещнат моя категоричен отказ.”

Прочетете също

Третираха против комари в селата и градовете на община Долна Митрополия

На трети август е приключила втората наземна обработка против популацията от комари на територията на …

Един коментар

  1. киликанзер

    Това е абсолютно грешно решение! Лошата новина е, че резултатите ще са post factum! Общината няма ресурс да поддържа парка! От друга страна ще има обостряне на апетитите за незаконен грабеж на парцели, строежи, далавери с наеми, дърводобив и прочие заобикаляне на закона. Общината изнемогва финансово, прехвърля язовири на държавата, постоянно иска средства, настроенията са за повече “държава” в икономиката(лотария, бензиностанции, водоеми и др.), а за апетитните имоти поема “кръста” за управлението им! Защо ли? То е ясно и за едно 3-годишно дете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *