Последни новини
Начало | Култура | Преизбраха Ивайло Атанасов за председател на читалище “Съгласие 1869”

Преизбраха Ивайло Атанасов за председател на читалище “Съгласие 1869”

Снимка на читалище “Съгласие 1869″

Ивайло Атанасов беше преизбран за председател на НЧ „Съгласие 1869”. Това стана на редовното годишно отчетно-изборно събрание, проведено снощи, с пълно мнозинство от присъстващите членове.

На събранието присъстваха 110 от 158 членове на НЧ „Съгласие 1869”. След приемането на годишния отчет на читалището, беше избран и още един член на Настоятелството на НЧ „Съгласие 1969” – художникът Иван Велчев – Йово. Така Настоятелството става в следния състав: Ивайло Атанасов – председател, Виолета Радева – заслужил гражданин на Плевен и дългогодишен ръководител на Балетната школа, Пламен Иванов – адвокат, и Николай Стоянов – стоматолог.

Новият член на настоятелството Иван Велчев – Йово е роден на 8 септември 1949 г. в Плевен. Работи предимно в областта на живописта и графиката. Реализирал е над 10 самостоятелни изложби.

Има участия в множество представителни изложби на българско изкуство в страната и Унгария, Словакия, Германия, Швейцария.
Носител е на няколко награди за живопис. Член е на Съюза на българските художници. Негови творби са собственост на СГХГ, някои художествени галерии в страната, както и на частни колекции в Германия, Финландия, Италия, Холандия, Белгия, Унгария, Франция.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *