Президентът Румен Радев: Делото за „Възраждане” трябва да се гледа изцяло в сферата на закона, а не на политиката

Президентът Румен Радев: Делото за „Възраждане” трябва да се гледа изцяло в сферата на закона, а не на политиката
Румен Радев, президент на РБългария. Снимка – интернет.

На 27 ноември президентът Румен Радев присъства на церемонията по полагане на темелен камък на нов православен храм в София. Пред журналисти той направи кратък коментар по актуалните теми на деня. На въпрос „След дни се гледа делото за заличаване на партия „Възраждане”. Проблем ли е това за политическата система ?, президентът Радев отговори: „Аз мисля, че този проблем трябва да бъде решен изцяло в сферата на закона, а не в сферата на политиката и в нечия партийна централа”.

Припомняме, че на 30-ти ноември в Софийски градски съд ще се гледа делото за заличаване на ПП „Възраждане” по искане на прокуратурата. Обвинението е за неверни данни в учредителните документи.

 От партията призовават своите членове и симпатизанти да дойдат на 30-ти ноември, понеделник, в 9.00 ч. пред Софийски градски съд за морална подкрепа. Припомнят, че преди 6 години, когато е учредена партия „Възраждане”, процедурата по учредяването, както и учредителните документи са проверени от представител на прокуратурата, заверени са нотариално и при внасянето им за регистрация на партията, контролните органи не са открили никакви нарушения. Такива се откриват 6 години по-късно.

Какво ще бъде решението на съда, ще се разбере в понеделник.

Прочетете също

Партията на Петър Москов заговори за "патриотична коалиция" с НФСБ и ВМРО

Партията на Петър Москов заговори за “патриотична коалиция” с НФСБ и ВМРО

Лидерите на КОД /Консервативно Обединение на Десницата/ и НФСБ – Д-р Петър Москов и Валери …

Един коментар

  1. Avatar of Член

    ПП “Възраждане” е истинската патриотична и родолюбива партия! Статуквото се страхува от нея и всячески иска заличаването и! Но това е жалък и обречен опит! Ние ще наберем страхотна енергия и ще бъдем основна политическа сила! Другите клиентелистки лъжепатриотични сбирщини ще бъдат изхвърлени от народа и са обречени на забвение! РОДИНАТА НАД ВСИЧКО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *