Президентът Радев: Вместо диалог – атаки към служебните министри

Гвардейският оркестър и строените роти за посрещането на президента Радев. Снимка – Плевен прес.

Както вече съобщихме, днес 30-ти юли, президентът Румен Радев е на посещение в Плевен за връчване дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВВУ „Г. Бенковски” – гр. Долна Митрополия. Церемонията се проведе на централния площад „Възраждане” в града.

Преди нея президентът Радев придружаван от охраната си, се спря за кратко пред очакващите го журналисти. На въпрос „Кога ще връчи мандат”, ето какво отговори Румен Радев:

„Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем до скоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет.

България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство. И е време българите,  и те са в правото си, да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителя в изборите. Затова днес, в 17.00 ч. ще връча проучвателен мандат на партия „Има такъв народ”.

След тези думи, Радев веднага се отправи към чакащите го официални лица от висшия команден състав, без да отговори на въпроси на журналистите, свързани с връчването на мандата и актуалната обстановка в страната.

Церемонията на пл. „Възраждане” продължи с връчване на дипломите на завършващите випускници, четене на поздравителни адреси и награждаване на отличили се курсанти.

Снимка – Прессекретариат.

Прочетете също

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Снимка – Интернет. Две партии и една коалиция са регистрирани до днес, 25 септември, за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *