Президентът Радев: Аз подкрепям ценности, а не партии. И не съм упълномощил никого да говори от мое име.

Президентът Румен Радев след приключване на възпоменателната церемония в Скобелев парк. Снимка – Плевен прес.

След приключване на церемонията в Скобелевия парк, по отдаване на почит към паметта на загиналите воини в битката за Плевен, президентът Румен Радев даде кратък брифинг за присъстващите журналисти. Ето какво заяви той пред тях:

Първо искам да благодаря на кмета Спартански, на областния управител, на цялата плевенска общественост, за това, че пазят паметта на нашите освободители. Това е изключително важно. Ние трябва да отчитаме тези драматични събития, които преди 144 години отвориха пътя към българската Свобода и наличието на българската държава днес. Само народ, който помни своето минало, който почита тези, които са дали живота си за неговата свобода, има бъдеще.

Използвам случая да ви информирам по въпроса, който вълнува всички. Ще разпусна Народното събрание максимално бързо, в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време за издаване на Указа.

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14-ти ноември. Искам да кажа нещо много важно за изборите, че по този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората.

Друго важно за тези избори – явно, че двете кампании: за Народно събрание и за президент и вицепрезидент, ще протекат едновременно и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартииното съгласие. И ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Подкрепа около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България.

Мисля, че президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели. За това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните сфери и система.

Очаквам от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции. Да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

„Плевен прес“: Как би се отразила на предизборната ви кампания появата на нов политически субект ?

Вижте, аз подкрепям ценности, а не партии. И не съм упълномощил никого да говори от мое име.

Почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партията. Това е моята България. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа.

Снимка – Плевен прес.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *