Президентът: Пожелавам на новото правителство да не лъже народа така, както направиха лидерите на новата коалиция

Преди влизане в залата на Народното събрание където днес, 6-ти юни, ще се гласува съставът на новото правителство, предложено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, президентът Румен Радев каза пред представители на столичните медии:

„Пожелавам на новото правителство да не лъже народа, така както направиха лидерите на тези партии. Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната, да убеждава хората да гласуват за него. Защото „Продължаваме промяната” са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършат.

Днес г-н Борисов им подарява цялата власт. Спомняте си как „Продължаваме промяната” бяха окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите последователи, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ.

Спомняте си как „Демократична България” поведоха своите избиратели на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес те просят от него одобрение и някакво спасение, така че да си гарантират тяхната благословия.

Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията. Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Не трябва да забравяме, че политиката е преди всичко и ценности. И гласуването днес ще покаже между другото, дали представителите на тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи”.

Споделете:

Прочетете също

Безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак на гърдата през целия октомври в „Сърце и Мозък“

Високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ стартира кампания за безплатни кардиологични прегледи при пациентки с рак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *