Преди 6 години в Плевен е представен проект за супер модерен стадион

ПРОЕКТ СТАДИОН 2
Представянето на проекта в заседателна зала на община Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

На 4-ти октомври 2016-та година спортни сайтове, информационни агенции, телевизии и регионални медии разпространиха голямата новина – в Плевен ще има супермодерен стадион. Проектът за него бе представен в община Плевен. По това време депутати в Народното събрание от 15 МИР Плевен са: Цецка Цачева /ГЕРБ, Пламен Тачев /ГЕРБ/, Владислав Николов /ГЕРБ/, Румен Гечев /БСП/, Васил Антонов /БСП/, Красимир Каракачанов /Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО/, Митхат Метин /ДПС/, Найден Зеленогорски /Реформаторски блок/, Румен Йончев /ББЦ/.  Министър-председател е Бойко Борисов. Министър на спорта за 4 месеца е Евгения Раданова, до 7-ми ноември 2014-та. Поста се поема от Красен Кралев.

На 4-ти октомври 2016-та година общественото внимание е привлечено от голямо събитие – представянето на проект за супер модерен стадион в Плевен.На събитието в Заседателната зала на община Плевен присъстват спортни деятели от града, журналисти, спонсорът на „Спартак” /Плевен/ Иван Динов, депутатът Найден Зеленогорски, общински съветници.

Работният проект е на “П М Архитекти”. Общата стойност на реконструкцията е 15,5 млн. лв.  и се финансира от спонсора на ОФК “Спартак” Плевен Иван Динов, обявиха организаторите на събитието. Маринела Георгиева – Трифонова, която е ръководител на екипа, изработил проекта, тогава обясни, че модерното съоръжение, което ще бъде изградено на мястото на стадион „Плевен”, ще бъде с капацитет от близо 15 000 зрители, трибуните ще са изцяло покрити с козирка широка 24 метра и ще бъде снабдено със специално осветление, което няма да заслепява играчите на терена като при това ще се избегнат познатите четворни сенки. Съоръжението е проектирано така, че да създава максимални удобства за зрители, футболисти и журналисти. То ще отговаря на последните изисквания на европейската футболна централа УЕФА за провеждане на двубои от груповата и заключителната фаза на турнира Лига Европа.

Въпросният проект предвижда четири нива на супер модерното спортно съоръжение. В първото ниво – партер, ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая да допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули. Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хиляди седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото последно ниво е зоната за журналисти – зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти.

По време на представянето кметът Георг Спартански казва, Плевен има 1000 проблема, но най-спешен е този със спортната база. Не скри, че подобен мащабен проект не е по силите на Общината и за него ще трябва сериозна подкрепа от страна на правителството. „Ще лобираме чрез плевенските депутати и ще търсим директни разговори с министри от правителството, но трябва да сме наясно, че не можем да очакваме, че рогът на изобилието ще се излее изведнъж върху Плевен”, посочи Спартански. Той припомни, че Община Плевен има готов проект и за основна реконструкция на лекоатлетическата писта със сектори тласкане на гюле и хвърляне на диск, който е на стойност 1.5 млн. лв. Депозираният в Министерски съвет проект за въпросната писта е оставен без отговор. Грандиозният проект за нов стадион на Плевен също е без отговор до момента. Отлежава нейде в нечии канцеларии. Защо се случи така, никъде няма официален отговор. Сега въодушевлението се прехвърля върху обещанието за нов такъв. Ще бъде ли изпълнено – времето ще покаже.

СТАДИОН ПРОЕКТ
Проект за нов стадион в Плевен. Снимка – интернет.
СТАР СТАДИОН
Стадионът в Плевен, архивна снимка.

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Един коментар

  1. Плевенчанин

    Страхотен, футуристичен проект, адекватен на плевенската спортна гилдия, постижения и потенциал! Министърът да се запознае с него и да го реализира!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *