Представители на ГЕРБ и ДПС с най-малко гласувания, депутатка от ПП – със 100% участие и присъствие

Делян Пеевски и Хамид Хамид в Народното събрание. Снимка – Интернет

68 заседания с общо 1 337 гласувания в тях. Такива данни отчита платформата „Стража“ за 47. Народно събрание от неговото конституиране на 3-ти декември 2021 година. В ефира на БТВ Благослав Михайлов, нейн представител, даде любопитна информация за гласуването на отделните групи и народни представители.


По данните на „Стража“, четирима депутати от ДПС са най-неактивни в гласуванията – Делян Пеевски, Димитър Аврамов, Мустафа Карадайъ и Рамадан Аталай. Пеевски е участвал в едва 66 от всички над 1 300 гласувания, а Димитър Аврамов – в малко над сто. Макар неговото име да не е познато за широкия избирател, той е народен представител вече 13 година. ДПС му е втората партия, преди това е бил депутат от ГЕРБ. Петицата по най-ниска активност се допълва от Любен Дилов – син /ГЕРБ-СДС/.


Най-активни са депутатите на „Продължаваме промяната“. Стою Стоев, Радослав Василев, Васил Стефанов и Георги Гвозденов от партията на Кирил Петков са сред най-често ходещите на работа депутати, като са участвали в над 99 процента от гласуванията. Юлия Иванова от партията е със стопроцентово участие, като не е пропуснала нито едно гласуване.


Най-големите „бунтари“ в парламента са Росица Кирилова и Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС. В 7% от случаите те са заставали против решенията на парламентарната си група.


От „Стража“ отчитат високо застъпване в поведението на ГЕРБ-СДС и ДПС що се касае до гласуванията за бюджета. При 88% от гласуванията двете групи са гласували еднакво. Висока е корелацията между „Възраждане“ и ГЕРБ и „Възраждане“ и ДПС – при близо 70 процента от гласуванията, свързани с бюджета, националистите на Костадин Костадинов гласуват еднакво с партиите на Борисов и Доган.
Очаквано високо съвпадение се отчита при формациите от управляващата коалиция, като то е най-високо в гласуванията на ПП с БСП и ИТН – 97 процента. Най-малко са засичанията в гласуванията на ГЕРБ с ПП и БСП – 14 %.

Споделете:

Прочетете също

Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес. В изпълнение на задълженията си за организационно – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.