Председателят на Общинския съвет Мартин Митев е първият ваксиниран в Плевен срещу Covid-19

МАРТИН 1
Поставяне на ваксина на Мартин Митев, председател на ОбС – Плевен. Снимка – пресцентър ОбС.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който е и административен директор на университетската болница “Сърце и Мозък”, е първият ваксиниран в Плевен с ваксината на Pfizer-BioNTech срещу коронавируса. Първата пратка с ваксини пристигна днес към 16,00 ч. в града и 60 от ваксините веднага бяха доставени в МБАЛ „Сърце и мозък“, където започна и ваксинация на работещите на първа линия.

„Нямам никакви притеснения по отношение на ваксината, това е абсолютно информиран избор. Вярвам в медицината и в българските лекари. Убеден съм в необходимостта от ваксинирането и че това е начина да се справим с тази пандемия, която промени живота на всички ни в последната една година“, каза Мартин Митев минути след като медицинската сестра Нели Михайлова му постави първата доза. Преди това той подписа декларация за информирано съгласие. Мартин Митев заяви, че се чувства добре и допълни, че като председател на Общинския съвет смята, че личният пример в случая е много важен и би успокоил тези, които по някакви причина изпитват съмнения в имунизацията.

На ваксинацията присъства и проф. Николай Димитров – медицински управител на Българския кардиологичен институт и медицински управител на болница “Сърце и Мозък” – Плевен. Проф. Димитров също бе категоричен, че ваксината е изключително изчистена.

МАРТИН 2
Снимка – пресцентър ОбС – Плевен.

По-рано днес РЗИ – Плевен получи първите 200 дози от ваксината. Те бяха доставени с полицейски ескорт първо до сградата на инспекцията, след което разпределени и за болниците в региона, съобщи изпълняващият длъжността директор на РЗИ д-р Илиян Минчев. Той уточни, че трите университетски болници в Плевен получават първите си пратки – “Сърце и Мозък” от 60 дози, “Д-р Георги Странски” – 75, “Св.Марина” – 25. По 25 първи дози са доставени и на болниците “Св. Панталеймон” и “Авис Медика”.

Ваксинацията в Плевен продължава на 29 декември. Тя ще бъде открита в 8,00 ч. с ваксинация на управителя на “Св. Панталеймон” д-р Йордан Георгиев, който също е част от състава на Общински съвет – Плевен. Следват в 9.00 ч. болница “Д-р Георги Странски” и болница “Св. Марина” в 11.00 ч. с поставяне на ваксина на ректора на Медицинския университет проф.д-р Славчо Томов.

Пресцентър на ОбС – Плевен

Споделете:

Прочетете също

съд

Две дела – за побой и умишлено убийство и предизвикана смърт на пътя ще разглежда Окръжен съд-Плевен следващата седмица

На редакционната поща на “Плевен прес” бе получено следното съобщеение за предстоящо разглеждане на дела …

Един коментар

  1. Замърсихте медията с мошеникът М.Митев.Ваксинирането му не е ли в нарушение на имунизационния протокол. Лекар ли е, рискова група ли е?Кой го позволява това? Стига сте го рекламирали.тъкмо го позабравихме малко, но не задават се избори и той започва ударно харчени на общинските пари за изтъркания си имидж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *