Преди 35 години в Пловдив е създаден независимият синдикат „Подкрепа“

КТ Подкрепа Тренчев

Председателят на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев

На 11 февруари 1989 г. в Пловдив е създаден независимия синдикат „Подкрепа“ с председател д-р Константин Тренчев. 

Конфедерацията на труда „Подкрепа“, съкратено КТ „Подкрепа“, е синдикално сдружение в България.

Наброява над 150 000 членове, обединени в 36 регионални синдикални съюза, 30 федерации и национални синдиката и 4 асоциирани организации.

Независимият синдикат „Подкрепа“ е основан първоначално като сдружение, поставящо си за цел защита на авторските права и интелектуалната собственост на художниците и научните работници.

Създаден е по идея по идея на д-р Константин Тренчев и поета Петър Манолов на 8 февруари 1989 г., от няколко учредители: д-р Константин Тренчев,  Пламен Даракчиев, Диана и Димитър Бояджиеви – художници от Пловдив, Кояна Иванова, Николай Колев – Босия и др., а документите за регистрация на НЕЗАВИСИМИЯ СИНДИКАТ „ПОДКРЕПА“ са изпратени в Пловдивския съд на 11 февруари.

От 1994 до 2015 г. президент на КТ „Подкрепа“ е Константин Тренчев, а вицепрезидент е Димитър Манолов – член на „Подкрепа“ от 1989 г. и основател, а впоследствие и председател на Синдиката на строителите.

На Деветия редовен конгрес на КТ „Подкрепа“ през 2015 г. за президент на синдиката е избран Димитър Манолов, а за вицепрезидент – Иоанис Партениотис. Константин Тренчев е избран за почетен президент на синдиката.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *