Предизборните плакати – на едно място или из целия град?

КНЕЖА 1
Специално направена конструкция за предизборни плакати в центъра на град Кнежа. Снимка – Плевен прес.

На 17-ти март публикувахме материал под заглавие „Кой води плакатна война в Плевен” ? Показахме окъсаните предизборни плакати налепени върху колоните в центъра на града. Припомнихме подписаното от 8 партии споразумение за коректна предизборна агитация.

То изглежда не дава резултат. По какви причини – никой не казва. Липса на достатъчно места за плакати или липса на достатъчно уважение към партиите, или между самите партии ?

Натъкнахме се обаче на друго решение за плакатна агитация. При това – без партиите да подписват каквото и да било споразумение. Просто им е направено специално за целта табло, със секции в него за всичките 31 участници в предстоящите избори. На всеки един е написан върху таблото номера на изборната бюлетина, така че, всеки си знае мястото. Други места за лепене на плакати не са предвидени.

Градът, в чиито център е поставено въпросното табло, е Кнежа. Всяка партия си намира номера и поставя  на съответното място своя плакат. Вярно – само един, но за сметка на това – здрав.

плевен 1
Колонка с предизборни плакати в центъра на Плевен. Снимка – Плевен прес.

Дали това е най-доброто решение зависи от гледната точка. Нашата е за подобни табла и без лепене на плакати един върху друг из целия град.

Но… решението е на партиите и съответните власти.

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *