Начало | Новини | Предвиждат бюджет от 22 632 474 лева в Червен бряг за тази година

Предвиждат бюджет от 22 632 474 лева в Червен бряг за тази година

Снимка– Община Червен бряг

Общият размер на бюджета на Община Червен бряг за 2020 година е 22 632 474 лв., съобщават от там. В тази сума предвидените приходи за държавни дейности са 14 597 077 лв., а планираните местни приходи – 7 615 538 лв.
Проектът за бюджет на Общината ще бъде разгледан в комисиите, а след това ще се внесе за одобрение и гласуване в Общинския съвет.
Авторите на проектобюджета подчертават, че при изготвянето му са отчетени характерните икономически тенденции за региона. Съобразен е с принципите, които общинската управа има намерение да включи в програмата си за мандат 2019-2023 година, целяща изпълнението на 3 приоритета:

  • Създаване на благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване стандарта на живот на жителите на общината.
  • Създаване на модерна, развиваща се и привлекателна община.
  • Търсене на външно финансиране за подобряване на инфраструктурата на населените места в общината.

Бюджетът е съобразен и с тежкото финансово наследство, оставено от предишното ръководство на Общината, заяви новият кмет д-р Цветан Костадинов по време на общественото обсъждане на 20 януари.
При встъпването си в длъжност кметът Костадинов заварва 2 070 000 лева неразплатени задължения. От тях около 600 000 лева са за новоизградения закрит пазар в центъра на града. Около 550 000 лева се дължат на фирмата, която се грижи за чистотата, и на Регионалното депо за отпадъци – град Луковит.
Новото ръководство на общината съобщава следното за мандата на предшественика на Костадинов начело на града: ” В последната година от управлението на бившия кмет Вълов – от юни до ноември 2019 г., не са плащани осигуровки на работещите по служебно и трудово правоотношение в администрацията и дейностите към нея. Има просрочени сметки за ток и телефон. Поемани са ангажименти за разходи без тяхното обезпечение, налице са санкции по европейски проекти, сключвани са разточителни граждански договори. Отклонявани са средства за делегирани от държавата дейности (предвидени за образование и социални дейности) и с тях са извършвани разходи, които не са били предвиждани.”

Прочетете също

На 28-ми октомври се ражда майсторът на любовната лирика Евтим Евтимов

Евтим Евтимов е роден на днешния ден през 1933 година в Петрич. През 1952 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *