Предадоха на съд убийците на момче от град Кнежа

Sudebna palata Pleven 2 1
Съдебна палата – Плевен. Снимка – интернет

Окръжна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен акт срещу К.Г. на 19 години и А.Ш. на 21 години, предадени на съд за извършено от тях убийство в съучастие – престъпление по чл.115,  вр. чл. 20, ал.1 от НК.

Вечерта на 29.11.2021 година, обвиняемите  К.Г. и А. Ш. преминавали през град Кнежа, пътувайки за село Селановци с лек автомобил. Случайно забелязали пострадалия В.К. и го попитали за пътя, тъй като се били объркали. Последният им предложил помощта си. Качил се в автомобила с уговорката да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на съвместното им пътуване, между тях възникнал конфликт.  К.Г. и А. Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на В.К. била причинена несъвместима с живота черепно-мозъчна травма, при което настъпила смъртта му.

Със общи усилия двамата извършители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено сметище край град Бяла Слатина. Заровили тялото и го покрили с отпадъци.

Наред с това, в хода на разследването, при извършено претърсване и изземване в дома на К.Г., са намерени и иззети наркотични вещества и един брой боен патрон, за което му е повдигнато обвинение и за престъпления по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК и по чл. 339 ал. 1 от НК.

По време на воденото досъдебно производство и двамата обвиняеми са били с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително заседание по делото.

Споделете:

Прочетете също

voda 1

Подменят водопроводи от ВиК мрежата в област Плевен

Продължават строително-ремонтните дейности на обекти от инвестиционната програма на Дружеството за реконструкция на ВиК мрежата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *