Предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР няма да бъде свалено. За сега.

Петър Волгин, водещ на предаването „Политически некоректно“ по БНР. Снимка – интернет.

В последните дни на 48-то НС депутати от ПП „Демократична България“ внесоха в СЕМ писмо, с което настояват за сваляне на предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР с водещ Петър Волгин. По този повод Волгин написа във фейсбук: „

Атаките срещу медийната свобода в България зачестяват. Всеки глас, който излиза извън официозното говорене, бива подложен на преследване. В последния ден на отишлото си Народно събрание депутати от „Демократична България“ в официално писмо до СЕМ, на практика, призоваха за сваляне на предаването „Политически НЕкоректно“ от ефира на БНР. Става дума за предаване, в което всяка седмица винаги има
поне/ две гледни точки. Но любителите на забраните искат в ефир да звучи само едно-единствено мнение – това, което те харесват.
Редно е да се противопоставим на щенията на новите цензори, преди да е станало твърде късно.
Каним всички, които харесват „Политически НЕкоректно“ и които искат в българските медии да има различни гледни точки, пред сградата на БНР на 04.02.2023 г. (събота) в 10.00 ч. Темата на разговора е как да направим така, че да защитим свободата на словото в България“.

По този повод днес, 4-ти януари, пред БНР се е състоял протест и контрапротест, съобщава bTV. Причината е пост на Волгин, в който се казва: „Достатъчно е да погледнеш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“. Заради този пост е изпратено писмо до СЕМ и ръководството на БНР, с искане за уволнението на Волгин. Двете групи протестиращи „за“ и „против“ Волгин са охранявани от полиция.

„Аз съм журналист от близо 40 години и такова безсрамие, и такава арогантност не помня“, заяви Цветан Тончев – фотограф. „Тук са се събрали хора, които искат свобода на словото“, каза от своя страна Волгин. И допълни: „Уволненията започват с подписки на интелектуалци или на специфични фондации, или на хора от специфични партии“.

До момента няма официална позиция на СЕМ, както и на ръководството на БНР. За сега предаването „Политически НЕкоректно“ няма да бъде свалено.


Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *