Практическо занятие в ОУ „Максим Горки” гр.Левски с участието на местната пожарна

Практическо занятие за ученици за пожарна безопасност. Снимка – личен архив.

На 6 октомври в Основно училище „Максим Горки”в гр.Левски  се е провело практическо занятие на учебна евакуация при пожар, съобщават от училището.

Със  сигнал за пожар и извеждане на учениците в безопасна среда е започнало занятието с  участието на пожарникари и началника на РСПБЗН – Левски, гл. инспектор Александър Ветов. За правилните действия при излизане от „горящата” сграда той е похвалил учители и ученици. Припомнени са  основните правила за действие при пожар.

Демонстрация на действията  при гасене на леснозапалими течности е била втората част на занятието. Макар и под формата на игра, ситуацията е изглеждала като истинска. За успешно погасяване на огъня с аплодисменти е поздравен Любомир Терзиев – охрана в училището, а гл.инспектор Ветов е обяснил при какви ситуации могат да се използват  пожарогасители.

В третата част от обучението учениците са се запознали с оборудването и  екипировката на пожарникаря, която тежи 20 кг при такива сигнали.

 Представянето на пожарния автомобил и неговото оборудване с всички уреди и инструменти, които служат за противопожарни действия, е предизвикало огромен  интерес у учениците. Огнеборците  подробно са обяснили  на любопитните момчета и момичета, важността на всеки един уред в пожарната кола, информират от училището.

Учениците са задавали  много въпроси за сложната професия огнеборец  и страшните моменти в реални ситуации  и са разбрали, че: „Да си пожарникар не е лесно! Огънят може да бъде много опасен! Да бъдем бдителни и само при нужда да използваме тел. 112!”

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *