Празници на изкуствата „Парцалев-2023“ в град Левски продължават

DSC08548

Снимка – община Левски.

На 16 юни, именитият гражданин на град Левски, който с уникалния си талант и велика човещина остана в сърцето на родния град и своя народ , Георги Парцалев щеше да навърши 98 години.

Цветя, спомени и усмивки, в духа на големия Парцалев, днес, 16 юни белязаха рождения ден на човека и актьора Георги Парцалев преодолял времето със  светлината на своята личност .

Празниците на изкуствата в негова памет, и с воля за изява на изкуството, което пробужда чувството за красота и хармония в живота продължават .

Великолепният спектакъл на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов  “Да послушаме кино”, музикалният разказ за любими български филми, е бил посрещнат с нестихващи аплодисменти.

Кметът на Община Левски Любка Александрова е благодарила от името на публиката и от свое име за това, че са прекрасна част от празниците, че с най –невероятната българската филмова класика са сътворили изключително вълнуващо преживяване.

Тази вечер сцената ще оживее отново с Театралният  състав при НЧ “Георги Парцалев 1901” и постановката „Дамски шивач” от френския  драматург Жорж Фейдо.

С обич към сценичното изкуство и артистичен талант самодейците Тоня Тодорова, Снежина Любенова, Росица Павлова, Десислава Георгиева, Величка Панайотова, Цанка Михайлова, Василка Ненкова, Огнян Панайотов, Калоян Генов, Румен Костадинов и Радослав Славеев, ще представят постановката на един от най – големите драматурзи на своето време от 19:00ч. за всички любители на театралното изкуство – входът е свободен.

На 17 юни от 19:00 ч.  – “Спомен с песен и усмивка за Георги Парцалев”

Благотворителен Концерт с участието на фамилия Гарнизови и Нинови -Георги Гарнизов, Мария Гарнизова -Нинова, д-р Димитър Нинов и Любена Нинова доказали във времето обична си към родния град и с творческите си  постижения достойни последователи на изконните ценности в българската култура. На 17 юни в НЧ “Георги Парцалев – 1901”от 19:00ч. Средствата от концерта ще бъдат дарени за скулптурната композиция “Земляците”. На 18 юни    Театър “Искри и сезони” ще  представи от 19:00 ч. “Лудории в съботната вечер” от Марсел Митоа.

DSC08481
DSC08379
DSC08502
Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *