Правителството не е предприело нищо до момента за подпомагане даващите подслон на украинските бежанци

Снимка – интернет.

По информация от в-к „Сега“ хотелиери във Варна, които посрещнаха още в първите дни на избухването на войната украински бежанци, са принудени да ги молят да напуснат хотелите. Причината е, че нямат повече средства да организират тяхното подслоняване, а държавата още не е предприела координирани действия, с които да поеме част от издръжката.

„Близо 200 души са настанени във варненския хотел „Естреа Палас“ още на 25 февруари. Безкрайно сме благодарни на собственика, който оттогава до днес пое изхранването на хората и отоплението на стаите. Но той вече няма средства за това и няма друг начин, освен да поиска заплащане оттук нататък. Държавата по никакъв начин не се е намесила, за да подпомогне пристигащите бежанци от Украйна“, заяви за „Сега“ Инна Алексеенко, която живее във Варна и е от Благотворителна фондация „Европа“.

Алексеенко разказва, че преди четири дни е помогнала за настаняването на украински жени и техните деца в още два хотела във Варна – „Нептун“ и „Флагман“. И там собствениците вече отказват да дават безплатен подслон. „Разбираме ги, но хората нямат възможност да плащат по 120 лв. на нощувка и от днес буквално остават на улицата“, каза Алексеенко.

Повече вижте тук https://www.segabg.com/hot/category-economy/ukrainski-bezhanci-sa-prinudeni-da-napusnat-hoteli-vuv-varna

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Един коментар

  1. Павлина

    Това правителство трябва час по-скоро да си отиде. Очевидно е, че са напълно неспособни да свършат каквото и да било и ще ни докарат още по-серизони кризи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *