ПП „Продължаваме промяната” откри свой офис в Плевен

От ляво на дясно: Виолета Иеремиева, зам. областен управител на Плевен, Стоил Стоилов, депутат от 15 МИР Плевен, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, Иван Христанов, зам. министър на земеделието.

На 14-ти май, събота, ПП „Продължаваме промяната” откри в 16:00 ч. свой офис в Плевен. Той се помещава на първия етаж в сградата на Регионална библиотека „Христо Смирненски”.  Там се намират повечето офиси на парламентарно представените партии.

На откриването присъстваха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, зам. министър на земеделието Иван Христанов, депутатите от 15 МИР Плевен Стоил Стоилов и Иван Манев, зам. областен управител Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен Иван Янчев, членове и симпатизанти на партията.

Пред официалния вход на библиотеката бе организиран празничен коктейл. Събитието бе открито от министър Лорер, който каза, че се радва да открие поредния офис на партията, този път в Плевен. Който продължава веригата партиини офиси в Северна България.

И добави: „Знаете политическата ни ситуация. Борим се с всички наследени проблеми на България, които са безкрайно много. Понякога от борба с проблемите да ги оправим, забравяме, че трябва да си комуникираме с хората. Не можем да ги оправяме всичките проблеми заедно, трябва един по един. Но искаме всичко да оправим максимално бързо. Ако понякога изглежда, че не става достатъчно бързо, за което се извиняваме, вероятно ще стане по-бавно отколкото си го представяхме първоначално.

Много от казусите са зарити в много слоеве. След като отминем всяко едно ниво се открива нов рубеж, в който е окопано и престъпност, и злонамереност. Но в крайна сметка следващата важна битка, до която трябва да стигнем, са общинските избори. И това означава, че ние трябва не само да мислим за кандидат за кмет, ние трябва да мислим за кандидати за общински съветници. Трябва да мислим за кандидати за селски кметове, за градски, т.е. това е една още по-мащабна организация от националните избори, които проведохме. Ако тях успяхме да ги спечелим за 2 месеца, за общинските не съм убеден, че това ще е достатъчно.

Молбата ни е към всички местни организации на промяната да започнат много активна самоорганизация, за да имаме присъствие сред хората. Защото ако на ниво София посланието „оперативни програми”, „цени” на високо ниво и т.н. са достатъчни, сред хората това не достига. На хората им е важно уличката да изглежда добре, тревата да е окосена, стълба да е прав, да са боядисани нещата около кметството, кофите да се изхвърлят навреме.

Всичко това за съжаление, ние нямаме контрол над него. И това ни поставя в неловка ситуация за местните избори. Казахте, че ще има промяна, но ето, че всичко е ръждясало и криво, както си беше и преди това, и кметът е същия и той си върти същите схеми със старите кримки.

Така че, имаме доста работа, за да заявим какво ще направим и за тези избори. Стигайки до общинските избори, това ще бъде нашия шанс истински да преборим статуквото, защото както виждате и от социологията, ГЕРБ не мърда. Те си седят на 22-23 % и ще си седят там докато общинската им база не започне да ерозира. А тя ще започне да ерозира от тези общински избори”.

Иван Христанов припомни, че преди месеци се е говорило, че Кирил Петков и Асен Василев няма да посмеят да направят партия, но са я направили. Както и че, партията няма да има последователи, да сформира листи, да спечелят изборите, да направят правителство и т.н. Но нищо такова не е станало, благодарение на „огромните усилия, отдаденост и любов един към друг”. Както и на това, което се прави, „без его и егоистични интереси“. Той подчерта, че се надява и общинските избори да постигнат същите добри резултати.

Новооткритият офис на партията ще работи основно с гражданите. След две седмици ще бъдат обявени телефони за контакти, както и електронна поща. Офисът ще е отворен всеки ден, като допълнително ще се съобщят часовете на работното му време.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Маслени портрети смениха черно-белите снимки на плевенските кметове в Заседателната зала на Община Плевен

Снимка – пресцентър община Плевен. Портрети, нарисувани с маслени бои от плевенски творци, смениха досегашните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *