ПП „Движение 21“ на Татяна Дончева няма да участва в изборите на 2 октомври

Татяна Дончева. Снимка – интернет.

Партия „Движение 21“ на Татяна Дончева ще пропусне предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. и ще се готви за следващите, които ще излъчат 49-ото Народно събрание, става ясно от прессъобщение на Д21.

„На прага на поредните парламентарни избори със съжаление констатираме, че влошеното състояние на политическата система, острото политическо противопоставяне, липсата на опит, знания, комуникационни умения и адекватна самопреценка сред немалко от политиците за пореден път ще доведат до резултат различен от очакванията на гражданите за стабилизация, формиране на парламентарно мнозинство и излъчване на правителство“.

Според тях мандатът на 48-ото Народно събрание, което ще излъчат изборите на 2 октомври, ще е междинна стъпка и „част от необходимия период за осъзнаване на водещите политически партии на необходимостта от повече диалог и компромиси, за да се постигне стабилно управление“.

ПП „Движение 21“ няма да се регистрира за предстоящите избори, но „ще използва следващите месеци, за да положи основите и да участва активно в изграждането на солидно, дългосрочно политическо обединение, с реален капацитет ефективно да упражнява законодателната власт и да води управлението на страната“ – пише още в прессъобщението.

Според Д21 е необходима „нова политическа сила, която в Народното събрание, в правителството, както и в местните власти да работи за подобряване жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства“.

Източник: Офнюз.

Споделете:

Прочетете също

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Снимка – интернет. Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *