ПП-ДБ са осигурили над 87 млн.лв.за област Плевен

ZALA 3
Снимка – Плевен прес.

ПП-ДБ в рамките на 9 месеца са осигурили финансиране за 42 проекта за над 87 млн.лв. за развитието на област Плевен. Това стана ясно от провелата се предизборна среща на ПП-ДБ с плевенчани. Събитието се състоя на 18-ти май от 18:00 ч. в зала „Катя Попова” в Плевен.

Препълненият салон на залата посрещна с аплодисменти народните представители Асен Василев – съпредседател на „Продължаваме промяната”, акад. Николай Денков, Свилен Трифонов,Богдан Богданов – водач на листата за НС за 15 МИР Плевен,  Искрен Митев – кандидат за евродепутат от листата на ПП-ДБ.

Присъстваха членове и симпатизанти на ПП-ДБ от плевенска област, както и зам. областният управител на Плевен Виолета Иеремиева – трета в кандидат-депутатската листа на коалицията, Наталия Симеонова – общински съветник от ПП-ДБ.

На специално приготвена за целта мултимедия, бяха показани всички положителни резултати във финансирането и подкрепата за общини в цяла България. Особено внимание бе отделено на Плевен. По този повод Асен Василев каза:

ASEN

„За 4 години за общински проекти са отпуснати 153 млн.лв, за 10 месеца – близо 2 млрд. и половина”.

На присъстващите бе показана справка за отпуснатите средства по общини по време на управлението на ГЕРБ и на ПП-ДБ. „Вижда се, че общините в област Плевен, които преди това не са получавали финансиране от държавния бюджет, В момента, те вече имат достъп до такова финансиране.

TABLO

42 проекта  са одобрени за област Плевен за близо 87 млн.лв. само за тази година. Включително 40 млн.лв. за инфраструктура. Това са пътища, ремонт, рехабилитация. ВиК проект, модернизация на ВиК инфраструктура – 22 млн.лв., спорт и отдих – 11 млн.лв., за култура – 6 млн.лв.

Това са проекти, които ще се осъществят независимо от това, кой е в МС днес. Защото тези проекти вече не зависят от благоволението на един определен човек”.

Асен Василев обясни, че данните изнесени чрез мултимедията за финансирането на общините, е за подписаните договори. Припомни, че на всеки 3 месеца – декември, март, юни и октомври има подаване на проекти за финансиране.Но има много предварителна работа, която трябва да се извърши от съответната община.

„Така че, пари има”, каза Василев. Но трябва да има и можещ екип, който да изготвя качествени проекти.

VSICKI

На присъстващите бе представена поименно и кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ за предстоящия вот на 9-ти юни за ново Народно събрание. Листата на формацията е пълна, като нейният водач е бившият зам. министър на икономиката и индустрията – Богдан Богданов.

Той заяви, че влиза в политиката, за да продължи това, което е започнал със съмишленици – да промени България. И прикани за обединение в името на основната цел – мнозинство за нормална европейска България.

Вторият в листата – Свилен Трифонов, отговори така на въпрос на „Плевен прес”, какво му дава кураж да се впусне отново в предизборната битка:

SVILEN

„Дълго обмислях дали да се кандидатирам за народен представител в 50-то народно събрание. От едната страна имах разочарованията, предателствата, неприятните житейски ситуации, личното огорчение и всичко, което в моите представи е неприемливо. От другата страна имам добрите неща, възможностите да помагам на хората, малките победи над несправедливостите, пред които ежедневно се изправях, приятелствата и всичко хубаво, което се случи.

През цялото време на краткия си мандат бях близо до хората, чух гласа им и опитвах да помагам. Някъде успях. Неуспехите ме мотивираха да бъда още по-настоятелен, когато търсех правилните решения.

Кураж, за да приема за пореден път предизвикателството и да се включа в тежката битка, ми вдъхна обратната връзка с жителите на Плевен и областта, които разчитат на мен и вярват, че заедно можем да подобрим средата, в която живеем. Сили, за да продължа по този нелек път ми дадоха семейството, приятелите и най-вече съпругата ми, без чиято подкрепа нямаше да стигна дотук. Продължавам, защото има смисъл!”

VILI

Към края на форума бе дадена възможност на присъстващите, да задават своите въпроси към лидерите на ПП-ДБ. Въпросите не бяха много, но всички получиха удовлетворителен отговор.

Срещата завърши с призив за обединение на десните сили в името на една нормална България, което ще стане реалност ако се гласува с бюлетина № 14.

DENKOV

VSICKI 2

ZALA 2

ZALA 1

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *