Начало | Политика | Избори 2019 | По-кротко със шампанското !

По-кротко със шампанското !

Тази нощ имаше викове “ура”, бутилки шампанско, че даже и празнична заря. И всички са победители. Както спечелилите балотажа, така и загубилите го. Едните защото взеха малко над 50 %, другите защото са качили гласовете си от първия тур.

Разбираема е радостта на спечелилите. Но е неразбираемо защо трябва да правиш чак и празнична заря /Червен бряг/. Как ще се чувстват по време на зарята хората гласували за твоя опонент ? Та нали ставаш кмет на всички ?!

Мярката за етичност и политическа култура най-добре се вижда в моменти на загуби и победи. Достойно да понесеш загубата и с мярка да отбележиш победата.

Тепърва предстоят анализите за изборните резултати от балотажите. Но да твърдиш, че победата е заради едната гордост на плевенчани – просто е несериозно. Причините са много и комплексни. Тепърва ще пишем за тях. Иначе в гордостта няма нищо лошо, но само с нея избори не се печелят.

От тук насетне победителите трябва да внимават – твърде много са ласкателите и алчните за власт около тях. Победените също да внимават – реваншизмът няма да им върши работа, а добри пи ари и здрави структури. И най-вече – път за умните и способни хора в техните редици !

Така че – по-кротко със шампанското ! Прекрасно вино, но бързо замайва главата ако прекалите с пиенето !

Прочетете също

Deutsche Welle: Айде на безплатните кебапчета!

Ясен Бояджиев. Снимка – Дойче веле. На 13-ти октомври Дойче веле публикува статията на Ясен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *