По-кротко със шампанското !

шампанско

Тази нощ имаше викове “ура”, бутилки шампанско, че даже и празнична заря. И всички са победители. Както спечелилите балотажа, така и загубилите го. Едните защото взеха малко над 50 %, другите защото са качили гласовете си от първия тур.

Разбираема е радостта на спечелилите. Но е неразбираемо защо трябва да правиш чак и празнична заря /Червен бряг/. Как ще се чувстват по време на зарята хората гласували за твоя опонент ? Та нали ставаш кмет на всички ?!

Мярката за етичност и политическа култура най-добре се вижда в моменти на загуби и победи. Достойно да понесеш загубата и с мярка да отбележиш победата.

Тепърва предстоят анализите за изборните резултати от балотажите. Но да твърдиш, че победата е заради едната гордост на плевенчани – просто е несериозно. Причините са много и комплексни. Тепърва ще пишем за тях. Иначе в гордостта няма нищо лошо, но само с нея избори не се печелят.

От тук насетне победителите трябва да внимават – твърде много са ласкателите и алчните за власт около тях. Победените също да внимават – реваншизмът няма да им върши работа, а добри пи ари и здрави структури. И най-вече – път за умните и способни хора в техните редици !

Така че – по-кротко със шампанското ! Прекрасно вино, но бързо замайва главата ако прекалите с пиенето !

Споделете:

Прочетете също

436238577 6937346153035995 2712329533120750240 n 1

160 животни от 27 вида могат да бъдат видяни в плевенския зоопарк

Любомир Андреев. Снимка: “Плевен прес” Около 160 животни от 27 вида могат да бъдат видяни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *