Последни новини
Начало | Новини | Появиха се доброволци и в Червен бряг

Появиха се доброволци и в Червен бряг

Пътят за “Баража” с. Реселец. Снимка – фейсбук страница на “Доброволци за Червен бряг”.

Група “Доброволци за Червен бряг” се появи в гр. Червен бряг. Според страницата им във фейсбук /https://www.facebook.com/groups/305791030299341/, това е “група за хора, които искат и могат да отделят време за полезна дейност на доброволни начала. Дейността е свързана основно с акции за чиста и приятна околна среда, помощ при бедствия, хуманитарна дейност. Всичко това в името на Червен бряг – нашият общ дом ! За своята дейност „Доброволци за Червен бряг“ ще търси съдействието на институциите, като се надяваме, че ще срещнем такова.
За всичко останало – идеи, подкрепа, инициативи, критики – ще разчитаме на вас – хората на Червен бряг ! Пишете в страницата за всичко, свързано с тази инициатива. Доброто понякога закъснява, но винаги побеждава – вярваме в това !”

Доброволците са обявили поредна акция тази седмица, научаваме от фейсбук. “Да почистим Баража” приканват младите хора своите съграждани. Ето и съобщението им за инициативата:

“Среща на 22-ри юни /събота/, в 9.00 ч. в Градската градина, при чешмата. Осигурен транспорт за всички желаещи, които нямат автомобил, тръгване в 09:15ч. посока Реселец.

Какво ще правим ? Ще режем надвиснали клони и храсти, ще чистим бурени. Ще извозваме всичко на определените за целта места.

Осигурени са ръкавици, чували, транспорт. Ще работим до 13.00 ч. на обяд. След свършената работа може да си направим пикник.

Изпратили сме Уведомително писмо до Община Червен бряг за инициативата. Разчитаме на съдействие от нейна страна при необходимост.

Очакваме на 22-ри Юни в 9.00 ч. в Градската градина всички, които милеят за града ни и са готови да му дадат няколко часа доброволен труд !”

След “Доброволци за Кайлъка”, това е втората доброволческа група в област Плевен появила се наскоро. Примерът на плевенчани явно е “заразен”. Оше по-радостно е, че това са млади хора обичащи своите родни места не само на думи.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *