Почитаме паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България на 2 юни в Плевен

pametnik Botev 1

Снимка – Пресцентър община Плевен.

Военен ритуал, панихида, патриотични песни, изпълнени от хор „Звъника” и Общинския духов оркестър, включва тържественото честване на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, организирано от Община Плевен. Паметната церемония ще се състои по традиция на 02 юни пред паметника на поета революционер на едноименния булевард с начало 11:30 часа. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен Георг Спартански, ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред подвига на загиналите за свободата и независимостта на България.

С Решение № 211/31.05.1993 година на Министерския съвет на Република България на 2 юни паметта на героите се почита с вой на сирени. В тази връзка и в изпълнение на  Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, приета с ПМС № 48 от 01.03.2012 г., обн. ДВ бр.20 от 09.03.2012 г., изм. и  доп. ДВ бр. 61 от 02.08.2019 год. на 2 юни 2023 г. в 12.00 ч. ще се проведе тест със сиренната система.

Тестът ще се проведе чрез реално задействане на крайните акустични устройства (сирени) в продължение на две минути с  излъчване на  акустичния сигнал „Въздушна опасност”.

Информация: Пресцентър община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

radio

18 април – Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *