Постоянно променящата се информация и лошата комуникация с федералното правителство, са причина за депортирането на Джокович

ТОВА ОБЯВИ ШЕФЪТ НА AUSTRALIA OPEN

ДЖОКОВИЧ
Снимка – интернет.

По информация на сайта Гонг.бг от днес, 23-ти януари т.г., Новак Джокович възнамерява да играе на Откритото първенство на Австралия през 2023 г. Това е заявил днес шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки “лошата комуникация” за депортирането му преди тазгодишното събитие.

Попитан дали неваксинираният сърбин планира да се завърне за турнира през 2023 г., въпреки възможността визата му да бъде отменена за период до три години, Крейт Тайлпи е отговорил: „Да“.„Очевидно, той трябва да играе тази година, но това ще бъде неговото намерение“, е казал той пред обществената телевизия ABC. “В крайна сметка той е играч номер едно в света и наистина обича Australian Open.”

Тайли е обвини „постоянно променящите се условия“ и „лошата комуникация“ с федералното правителство за депортирането, след като първоначално Джокович е получил освобождаване от главния медицински директор на Tennis Australia. Обосновката била, че той е бил заразен с COVID-19 през последните шест месеца, но това било оспорено и след съдебна битка, в крайна сметка Джокович е принуден да напусне Австралия.

Дългогодишният треньор на Джокович Мариан Вайда в края на миналата седмица е заявил, че “цялата ситуация е нанесла удар на психиката му”.

„Това го нарани за дълго време и ще бъде трудно да го забрави“, казва той пред уебсайта Sport.sk, критикувайки „несправедливия политически процес“, довел до изгонването на Джокович.

Споделете:

Прочетете също

иеремиева

Конкурс за коледно-новогодишна украса на общините под патронажа на Областния управител

Виолета Иеремиева, областен управител на Плевен. Снимка – областна администрация. В периода 1 – 29 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *