Поставят се допълнителни пътни знаци по пътя Плевен – парк „Кайлъка” и на територията на парка

Снимка – интернет.

Обезопасяване на общинския четвъртокласен път PVN 3149 /II-358/ Плевен – парк „Кайлъка“ /PVN 1150/ на територията на парк „Кайлъка“ с обозначителни пътни знаци продължава през тази седмица. Дейността започна през зимните месеци с поставяне на пътни знаци В1 – „Забранено влизането на пътни превозни средства”, на четирите основни входа в парк „Кайлъка”.

За по-голяма безопасност се предвижда да бъдат монтирани170 допълнителни пътни знака по 11-километровата отсечка за автомобили в защитената местност до пътя Радишево – Тученица. Изпълнители са „Инжстрой” ЕООД. Предвижда се рехабилитация на настилката в компрометираните участъци. Обновена ще бъде и асфалтовата настилка в района на Туристическия дом и тенис кортовете в парк „Кайлъка“.

Според нормативната уредба началото и краят на населеното място се определят от съответната община и за ползването на пътната мрежа в конкретното населено място винетка не е необходима. Пътната такса е задължителна, когато превозното средство напуска населеното място и продължава пътуването си по участък от републиканската пътна мрежа, а именно автомагистрала, първокласен, второкласен или третокласен път. За общинската пътна мрежа винетка не е необходима.

Спазването на забраната за влизане на пътни превозни средства на територията на парка, ще се контролира от органите на МВР и служителите от Общинския инспекторат. Вече има санкционирани нарушители на въведения ред.

Прочетете също

Мартин Заимов /ДБО/: В момент на несигурност, свободата на личен избор трябва да бъде уважена

Мартин Заимов, включен в листа на „Демократична България – Обединение“ Плевен. Снимка – интернет Финансистът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *