Поредни отлични резултати за учениците от Езикова гимназия „Димитър Димов“ град Плевен

Снимка – Езикова гимназия „Димитър Димов“ – Плевен

Отлични резултати на ученици от Езикова гимназия „Димитър Димов“ град Плевен в Национално състезание по биология и екология с Кан Академия.

На 19.06.2022г в Биологическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ се е провел фестивала „Младите – за Земята“.  Той е бил организиран от „Сдружение образование без раници“ с инициативата „Стани застъпник за Земята с Кан Академия“, Фондация ХАЛО и Фондация „Сай Хай“. Ученици от 10 – ти клас на Езикова гимназия „Димитър Димов“ – Плевен с ръководител Людмила Бояджиева, са били отличени в Националното състезание по биология и екология с Кан Академия за постигнати най-високи резултати и за най-голям брой участници. Йоана Дулева и Едиса Таирова  са взели първа награда, Ралица Бутрова – втора, а Цветелина Антонова и Моника Петкова – поощрителна награда. Целите на състезанието са да мотивират учениците и младите хора да учат и да развиват нови умения, да засилят любопитството и интереса им към биология и екология – и да добият представа за практическото им значение, да се насърчи “умната” работа с онлайн инструменти в клас, както и в самостоятелната подготовка на учениците от 1-ви до 12-и клас. Участниците в състезанието е трябвало да участват в активности в платформата на Кан Академия, да докажат постиженията си и да  представят и свой призив, свързан с борба срещу климатичните промени.

Фестивалът „Младите – за Земята“  е насочен към младите хора и най-вече децата, които имат интереси в областта на природните науки, в опазване на околната среда. Учениците са участвали в различни игри, включително и през различни интернет платформи, на място в лаборатории, и по този начин те допълнително са били ангажирани, като израстващи личности за опазване на околната среда. Основната идея е младите хора да научат повече за опазването на биоразнообразието, предотвратяване на екологични проблеми и адаптиране към климатичните промени.

Снимка – Езикова гимназия „Димитър Димов“ – Плевен

Споделете:

Прочетете също

В Панорама „Плевенска епопея 1977” откриха изложба „Руско-турската война 1877-1878 г. в литографии и ксилографии“

От ляво на дясно: Александър Трайков – заместник областен управител, Иван Петков – областен управител …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *