Поредна изключително успешна година за Езиковата в Плевен

По традиция Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици завършва поредната учебна година с много призови успехи и постижения за ученици и учители, но този път в различни области, а именно: – олимпиади – 1 лауреат на национален кръг и 1 трето място на олимпиадата по руски език /единствено постижение от такъв ранг до момента в област Плевен/, 1 лауреат на национален кръг на олимпиадата по гражданско образование /за първи път в област Плевен/, 2 класирани на национален кръг на олимпиадата по испански език, един от които на второ място, 3 на национален кръг на олимпиадата по френски език, един от които с отличен резултат, 1 ученик на национален кръг на олимпиадата по немски език, 2 ученици на национален кръг на олимпиадата по философия и за първи път в историята на училището – 11 ученици на национален кръг на Многоезичното състезание, при което второ място в профил английски/руски език.

За това състезание се изискват отлични знания по два чужди езика; – конкурси – 10 грамоти от национален младежки конкурс Европейски избори 2019 г. и първо място с награда за двама ученици – посещение на Европейския парламент в Брюксел под патронажа на г-н Андрей Ковачев, грамота за активно участие за клуб „Европа” към проект по Еразъм+, грамота в маратон по писане на френски език, грамота за есе на тема ”Защо искам да остана в България?” и от Националния литературен конкурс “Любовта и свободата”, конкурс “Дигитален посланик в час и клас, 2018″, младежки форум „Francofolies” на френски език; – придобити сертификати за владеене на: английски език, френски език, испански език; сертификати от участия в международни проекти, от международен уъркшоп в Кайзерслаутерн, Германия, от национална кръгла маса „Дигитално междучасие”, от национална годишна среща на българските европейски клубове; – дипломи по немски DSD I и DSD II, като резултатите на учениците от DSD II са най-високи в страната; – състезания – Бронзов медал и грамота на национално състезание по природни науки и екология; – грамоти – от кмета на община Плевен – г-н Георг Спартански – 2 учители и 1 ученик, приз Доблест III степен за ученик от IX клас, за групата по народни танци към училището, за отборите по баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика; – 4 ученици световни, европейски и републикански шампиони по Карате Шотокан До, по бокс, картинг, лека атлетика; – благодарствени писма за ПГПЧЕ – от МОН и РУО за перфектното организиране и провеждане на националните кръгове на олимпиадите по руски език и по френски език; – спечелени проекти по програма Еразъм+ – 1 проект за квалификация на учители – КА1, 3 проекта „Училищно образование” по програма Еразъм+ с работни езици френски език, английски език и немски език; – спечелен проект, с което ПГПЧЕ придобива статут на иновативно училище за учебната 2019-2020 г.; – всяка учебна година ученически обмен с лицей от Шалон-ан-Шампан, Франция с работни езици френски език и английски език; – гимназията е Училище – европейски посланик за втора поредна година; – учениците се обучават по немски език и по испански език от учители-носители на езика. – удостоени с Почетна грамота „Неофит Рилски” – най-високото отличие в сферата на образованието – двама учители.

Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност, сподели с нас: „Ръководството на училището се гордее с постиженията на умните, способни и талантливи наши ученици, до които стоят имената на 51 висококвалифицираните и отговорни мои колеги от общо 64 в училището, т.е. 80%. Не мога да не спомена и паралелките, завършващи учебната година с отличен успех: XIIд – Отличен /5.72/, VIIIд и XIIа – Отличен /5.60/, VIIIа – Отличен /5.54/, XIд – Отличен /5.53/. Отличен успех на матурата по немски език – 5,62. Стела Тодорова – XIIд клас е предложена за Национална диплома, което означава пълен отличен успех от годините на обучение в гимназията, от двете матури и с изявени способности в областта на чуждите езици, проектната дейност и изобразителното изкуство. И винаги, когато правя анализ на една приключила вече учебна година, се притеснявам да не би да съм пропуснала да спомена заслугата на някого, защото това е вид признание и популяризиране на труда му в забързаното ни ежедневие на динамичния свят, в който живеем. А наградите и дейностите са толкова много и в различни направления и области. Включително и в областта на театъра с перфектната постановка на спектакъла на нашите ученици „Генералната репетиция” на формация „Експеримент” с ръководител г-жа Ангелина Маркова, на които стискам палци днес на XXIII национален ученически фестивал „Климент Михайлов в Русе.

Това е ТО – „моето училище”, „нашето училище”, „нашите ученици” – децата на Плевен, и дейните учители, заради които си заслужава да учиш в ПГПЧЕ – Плевен. Затова призовавам настоящите седмокласници да станат част от нас!”

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.