Поредна “Библиотека на открито” откриха в Левски

Поредна "Библиотека на открито" откриха в Левски

Екипите на социалните услуги на СОНИК СТАРТ в гр. Левски откриха своята поредна „Библиотека на открито“ в обособено пространство за отдих в града.

На 04.11.2020 г. бе даден официалния старт на продължението на съвместната инициатива на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ Левски “Библиотека на открито“ от 2018 година под мотото “Вземи, прочети и върни“, част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

Поредна "Библиотека на открито" откриха в Левски

Началото на инициативата, включваща няколко дейности, бе поставено в края на месец октомври когато деца и доброволци от социалните услуги лакираха и освежиха поставените вече „Къщички за книги“ в тревната площ до Община Левски и гаровия парк.

Потребители, доброволци и служители от социалните услуги се включиха в организираното „Четене на открито“, което се състоя в тревната площ до Община Левски и вече поставените там две „Къщички за книги“. Чрез прочита на любими приказки и откъси от книжки децата имаха възможността да преоткрият приказния свят на книгите и да отворят съзнанието си за него. Поредицата от дейности завърши с поставянето на нова „Къщичка за книги“ в гр. Левски. Инициативата „Библиотека на открито“ се осъществява под егидата на СОНИК СТАРТ и Кмета на Община Левски, г-жа Любка Александрова.

Поредна "Библиотека на открито" откриха в Левски

Гостите на събитието споделиха радостта и интереса от новата „Библиотека на открито“, която ги зареди с надежда и амбиция за превръщане на свободното им време в приятно и полезно пътешествие в света на книгите. Всички гости оставиха своя принос към инициативата, дарявайки книжка. И така вече повече от две години влюбваме хората в книгите! Две години се грижим библиотеките на открито да бъдат притегателно място за децата, техните родители и жителите на града. Амбицията ни е да открием и още от нашите вълшебни библиотеки, които да са част от пространствата за отдих в града и другите населени места на териоторията на общината и региона. Вярваме, че книгите са магия и успяваме да създаваме вълшебства заедно.

Център за обществена подкрепа – Левски

Прочетете също

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Новородениият Иван Иванов, първото бебе на община Левски за 2021 година. По традиция на 21 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *