Пореден випуск на Езиковата в Плевен с ДСД дипломи

За втора поредна година дванедесетокласници от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици Плевен получиха Немски езикови дипломи за високото В2/С1 ниво. За разлика от много други езикови сертификати участието в езиковия тест ДСД е възможно само след няколко години обучение по немски език в специално акредитирани училища. Програмата се прилага и усъвършенства повече от 40 години в над 60 държави. На този фон ПГПЧЕ – Плевен с право се гордее, че от 2015 година е част от световната мрежа училища, които организират подготовката и провеждането на изпит за придобиване на Немска езикова диплома на Конференцията на министрите на образованието.

Грета Димова – заместник директор на гимназията – поздрави преподавателите и учениците за високите резултати на изпита. Тя подчерта, че учениците не веднъж са доказали отличната си подготовка по езика – с успешното си участие във всевъзможни състезания, олимпиади, извънкласни мероприятия и международни проекти. Кристиян Василев, Теодор Цолов, Анна-Мария и Далия бяха на международна бригада в Баден-Вюртемберг, а още повече ученици от немската паралелка участваха активно в проекта „Бъди във форма за Европа“ по програма „Eразъм+“.

Румяна Стаменова – старши учител по немски език и координатор по провеждането на изпита – припомни, чесамо на многоезичното състезание на МОН четирима ученика от класа се класираха за Националния кръг, а резултатите от матурата по немски и английски език са впечатляващи.

Преподавателката им по немски език Вяра Кънчева допълни, че като награда за поредицата от призови места в олимпиади и състезания Аника Димитрова и Даниела Иванова посетиха Европейския парламент в Страсбург, а на следванщата година участваха в международен младежки уъркшоп „Бъдещето на Европа“,както и в едномесечен безплатен курс за кандидатстуденти в Германия.Г-жа Кънчева изрази огромното си удовлетворение от отличните постижения на трудния изпит и специално поздрави всички, получили максимален брой точки. Според нея респект заслужават и бъдещите медици, които въпреки трудоемката подготовка за кандидатстудентските изпити по биология и химия отделиха време и вдъхновение да подложат на проверка и езиковите си умения.След връчването на международнопризнатите сертификати Христо Генов поздрави абитуриентите от името на целия 11д клас с професионално изпълнение на песен на група Тангра. А те обещаха да стискат палци на него и на съучениците му на изпита през ноември.

Снимки и прессъобщение – ПГПЧЕ Плевен

Споделете:

Прочетете също

На 27 ноември Българската православна църква почита Преподобни Теодосий Търновски

На 27 ноември Българската православна църква почита Преподобни Теодосий Търновски

Мозайка на св. Теодосий Търновски от външната украса на храм-паметник „Свети Александър Невски“. Снимка – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *