Начало | Новини | Помощ от държавата за решаване на проблема с калната вода иска община Левски

Помощ от държавата за решаване на проблема с калната вода иска община Левски

В ефира на Нова телевизия тази сутрин началникът на ВиК-Левски инж. Стефан Владимировв заяви, че проблемът с калната вода от чешмите на хората в града не се дължи на безводие.

“Няма населeно място на режим. ВиК си е свършило работата, като имаме налягане в месец като август, който е безводен. Понякога има замътване, но това е неизбежно”, заяви инж. Владимиров.

“Плевен прес” потърси пресцентъра на общината за коментар по темата с мръсната вода в града. Пред нас от там заявиха, че проблемът е от доста години, като общината непрестанно е сигнализирали за нуждата от ремонт на ВиК инсталацията в града. Част от тръбите били на над 70 години и било нормално да корозират.

Жители на Левски преди време събрали гражданска подписка с искане на община Левски да се отпусне финансиране по проектите за ремонт на ВиК мрежата, които тя е подала. Техните искания обаче са били отхвърлени.

Пред нас от пресцентъра на общината потвърдиха, че се кандидатства всяка година за проекти за ремонт на ВиК инсталицята. Думите на кметицата Любка Александрова в ефира на Нова тв сутринта бяха, че общината се намира “в нищото”, защото е голяма, за да кандидаства по Програма за развитие на селските райони и малка за Програма “Региони в растеж”.

Според община Левски решение на дългогодишния проблем с калната вода по чешмите има. За целта държавата трябва да окаже финансова помощ за подмяна на тръбите, тъй като община Левски и ВиК не разполагат с подобни средства от бюджетите си.

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *