Начало | Новини | Полиция, общински инспекторат и дрон – в засилени проверки от 4-ти април

Полиция, общински инспекторат и дрон – в засилени проверки от 4-ти април

Венцислав Катинов, директор на дирекция “Обществен ред и сигурност”. Снимка – Плевен прес.

За засилени съвместни проверки на екипи от полиция и служители на общински инспекторат информира директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност” в община Плевен – Венцислав Катинов.

За пръв път в масираните акции ще бъде включен и дрон. Той ще лети над парковите места и градини, за да дава точна информация къде има струпване на хора. Обхватът на дрона е до 5 км.

Ще бъдат под засилен контрол парк „Кайлъка”, централна градска част, жилищните квартали „Дружба”, „Мара Денчева”, „Сторгозия”, градски градини и други открити пространства.

Ще се проверява спазва ли се  забраната за разходки в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Събирането на групи с по-вече от 2-ма души и спазването на разстоянието от 2 м помежду им.

Градска градина. 03.04. 2020 год. Снимка – Плевен прес.

Ще продължат проверките в големите търговски вериги и хранителните магазини. Спазва ли се указанието за изчакване отвън на клиенти, часовия пояс за пазаруване на възрастни, има ли струпване на лица в магазините, дезинфектират ли се количките за пазаруване, носенето на предпазни средства от персонала и др.

Плевен – център. 03.04.2020 год. Снимка – Плевен прес.

Проверки ще се извършват за спазване на карантината от лица, които са включени в нея. Към този момент в община Плевен поставените под карантина лица са 730. Бройката се мени постоянно, тъй като за едни лица карантинният срок изтича, а други се връщат от чужбина. Важно е да се знае, че това не са болни лица, а такива поставени под наблюдение.

Плевен, площад “Възраждане”.03.04.2020 год. Снимка – Плевен прес.

Проверки ще се извършват и в тъмната част на денонощието от проверяващите екипи. Проверки за спазването на противоепидемичните мерки ще се извършват и в 24-те населени места на община Плевен.

Припомняме, че освен полицията, от 31-ви март актове за неспазване на противоепидемичните мерки издават кметовете, кметските наместници и служителите на отдел „Общински инспекторат”.

Плевен, площад “Стефан Стамболов”.03.04.2020 год. Снимка – Плевен прес.

Прочетете също

Петров остава областен управител и координатор, ГЕРБ в Плевен с ново общинско ръководство

На заседание на Областното ръководство на ГЕРБ Плевен, в което участваха областният управител и координатор …

Един коментар

  1. КЕРБА_ЛА

    И ЗА КАКВО Е ТОВА,А УТРЕ КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО,МАЙ НИКАК,15 ТИ АПРИЛ Е ДАТА ЗА РАЗМИСЪЛ,4 АПРЕЛИИ Е САМО НАЧАЛОТО ГОСПОДИН ПОЛИЦАЙ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *