Последни новини
Начало | Общество | Полиция и бандити в Плевен – в крепка дружба

Полиция и бандити в Плевен – в крепка дружба

На 9-ти август т.г. сайтът “Фрог нюз” публикува пореден материал за симбиозата в Плевен между полицаи и наркодилъри. И за пореден път всичко живо в Плевен мълчи за този позор.

Да припомним, че през м. март т.г. в Плевен дойдоха главния комисар на МВР Ивайло Иванов и заместник директора на ГД „Борба с организираната престъпност” старши комисар Стефан Джолев, за да изслушат годишния отчет за дейността на ОДМВР – Плевен за 2018 год. Ивайло Иванов похвали плевенското МВР за „постигнати добри резултати”. На този отчет са присъствали кмета на Плевен Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, шефовете на Районна и Окръжна прокуратури, на Районен, Окръжен и Административен съд, както и кметовете на населени места.

След въпросното събитие гостите от София дадоха пресконференция, на която единствено от „Плевен прес” зададохме въпроса „Какво се прави от страна на ръководството на МВР относно изнесените от „Фрог нюз” факти за симбиозата между полицаи и наркодилъри в Плевен” ? Отговорът беше: „Работим по въпроса. Нека разследващите органи си свършат работата и тогава ще ви информираме подробно”. Половин година от тогава МВР работи по въпроса, а резултати – никакви. Иначе Гешев се хвали, че прокуратурата е разбила бандата на Ланеца, но за Плевен – нито дума. Оглушителна тишина цари и в плевенската прокуратура, полиция, а за местните медии темата е табу по обясними причини. От „Плевен прес” само се опитваме да повдигнем крайчеца на информационната завеса с публикуването на разследващите материали на сайта „Фрог нюз”. Чийто главен редактор между впрочем е плевенчанин.

Прегръдката между полицаи и бандити в Плевен е крепка като българо-съветската дружба навремето. „Кръстникът“ ряпа да яде пред схемите, които местните ченгета са изфабрикували-хем да си пишат актив с нагласени удари, хем да закрият конкретни наркодилъри, хем да си пълнят гушите от тях.

Грандиозната афера лъсва от показанията на неколцина осмелили се дилъри да проговорят пред специализирания наказателен съд. От тях става ясно, че наркобизнесът храни най-вече полицаи и прокурори не само на ниско, но и на високо ниво в йерархията. Като бял ден лъсват гнусни интриги, задкулисни договорки между престъпници и блюстители на реда. Преди ден кандидатът за Главен прокурор Иван Гешев се похвали с ареста на хора от групата на Ланеца. За плевенската афера, обаче и дума не обелва. Фрог, по примера на прокуратурата,   продължава да публикува  показанията на трима свидетели, станали преки очевидци на безобразията на полицията в Плевен.

„Отидохме да се видим с Полицай 1 на язовир „Мъртвата“- аз, Марин и Рапа.  Аз и Ивелин /Мечката/ само слязохме от колата и отидохме при Полицай 1 и той се обади на някого по телефона. И после си тръгнахме, като ми казаха да отида във Второ РУ-Плевен и да пусна жарба срещу Пламен Б.

Известно време след това получавах заплахи-съобщения по телефона, които си мислех, че са от Пламен Б. Ивелин ме изпрати да си пусна жалба и за тях, като впоследствие се видяхме с Шеки и Ивелин му каза да даде СИМ-картата, от която ми е изпращал заплахите. После Полицай 1 ще я даде тази карта на надзирател в затвора, а тя ще бъде подхвърлена на Пламен Б. Не зная дали е стигнала до Пламен Б. картата, но предполагам, че да, защото Ивелин ми каза да се обадя на Полицай 2 и да направи обиск на Пламен Б. в килията.

Ивелин ми е искал пари и за други полицаи, като един от тях е Полицай началник. Аз съм комуникирал с него, както и с други полицаи, водил съм го като такси редовно. Като Ивелин ми звънеше и ми казваше:  Трябва да вземеш еди кого си от Второ РУ-Плевен.  Карал съм го по банкети и съм купувал торти по тяхна заръка.

Доколкото знам Ивелин отмъщаваше на Пламен Б. толкова много, защото му е запалил две коли……Знам и за други случаи с подхвърляне на наркотици от полицаи и от Ивелин лично, което е практика в град Плевен. Страх ме е за мен и близките ми това да не се случи. Защото се случва на всеки, който спре да продава за Ивелин. Преди време Ивелин ме накара да подам информация на Полицай 3 от Първо РУ-Плевен, но се усъмних, че пак е нагласена работа и ме беше страх.

Искам да добавя, че когато беше случката с Пънкаря преди няколко години, още не му бяха намерили многото наркотици, преди да бъде поставена тревата в мазата на Пънкаря. Ивелин се обади по личния телефон на Полицай Началник от ОДМВР-Плевен, и му каза да изчакат малко, че след малко ще има наркотици. Преди около една година занесох на същият този полицейски началник, на ул. „…….“ 500 лева, като Ивелин ме накара да му ги занеса, защото ги бил взел на заем от него.

Доколкото съм запознат, Ивелин и Г. Ц. поддържат връзка с много полицаи, даже има практика Г. Ц да събира информация за конкурентни групи или хора, които се занимават с разпространение на наркотици, които не работят при нас или нямат нищо общо с нас. Тази информация, която се събира, се използва, за да се даде на полицаите или да бъде нареден някой, за да му се подхвърлят наркотици. След това Г. Ц. се обажда на полицаите, които познава и ги изпраща на адреса. Аз самият пострадах от такава акция.

Ивелин ме запозна с К. Срещнахме се с един полицай …., като срещата се състоя в стаята на кварталния в гр. ….. Това се случи една вечер късно в края на миналата година. Тогава Ивелин ни заведе, за да помогнем да бъдат заловени крадци. В стаичката говорихме за това полицията да не ни закача да разпространяваме наркотици. Бяхме с един червен Сеат, който е на Ивелин на баща му и когато си тръгнахме, Ивелин каза да се качим с Киро в колата, а той се качи в личната кола на полицай „Опел Астра“ синя, за да му даде наркотици-амфетамини и марихуана. Не зная какво количество, за да бъдат подхвърлени на един от крадците. В разговор в стаичката полицаят ни обясни, че трябва да дадем анонимни показания срещу крадците, че са искали да правят с нас бартер-крадени цигари за наркотици. Този на когото трябваше да сложат наркотиците се казваше А… от село …., а другите двама са Арсо и Рашко, мисля, че и двамата са от село….. и са баща и син.

Като влязохме в колата и си тръгнахме за Плевен, Ивелин ни каза, че от години работи така с полицаите и каза на К. да внимава да не му се случи и на него така. Т. е да му подхвърлят наркотици”.

Очаквайте продължение! 

П.П. : Публикуваме статията на “Фрог нюз” без редакторска намеса. Заглавието е на редакцията на “Плевен прес”.

Прочетете също

Пазарът на гласове е открит. Ще участвате ли ?

Ще приемете ли пари, за да подкрепите дадена партия на предстоящите избори ? Този въпрос …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *