Последни новини
Начало | Новини | Полицията ще следи за нарушения на пешеходци и водачи по пътеките

Полицията ще следи за нарушения на пешеходци и водачи по пътеките

Наблюдава се тенденция за увеличаване на тежки ПТП със загинали и ранени с участието на пешеходци, съобщават от ОДМВР Плевен. От 17-ти до 24-ти септември 2020 на територията на страната, включително в област Плевен, ще се проведе специализирана акция за гарантиране на безопасността на движението по пътищата. Нейната основна цел е ограничаване на предпоставките за възникване на тежки пътни инциденти.

Контролните органи ще следят стриктно за неправилно пресичане на платното за движение и внезапно навлизане на платното от пешеходци. Ще се осъществява активен контрол за отнемане предимство на пешеходци на пешеходна пътека и за преминаване при забраняващ сигнал на светофарните уредби.

Ще се прецизират маршрутите на нарядите за контрол, като се определят точки за контрол в районите на потенциално опасни пешеходни пътеки и такива с интензивно пешеходно движение, както и местата, на които се наблюдава неправилно и рисково пресичане на пътни/улични платна от пешеходци.

Ще се акцентира особено върху пресичане на нерегламентирани места от пешеходци придружаващи деца. Паралелно при извършваните проверки полицейските служители ще извършват и своевременни справки за евентуално наличие на неплатени глоби и невръчени електронни фишове.

Прочетете също

Манолова: Източват ли се анти-Ковид парите през офшорни и фалшиви фирми ?

Мая Манолова. Снимка – архив Плевен прес. Народните представители да създадат анкетна комисия в парламента, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *