Предизборни игри с неудобните кметове

Когато видя осъден депутат  – тогава да ми приказва спец. прокурор Гешев, че бори корупцията. С кметовете е лесно. Особено ако не са от ГЕРБ. След кмета на Златица /БСП/, на Стрелча /АБВ/, на Созопол /напуснал ГЕРБ/, дойде ред и на кмета на Червен бряг /ГОР – „Гражданско обединение за развитие на Червен бряг”/. Да се готви кметът на Плевен.

И ако последното е мрачен хумор, съвсем не ми е до шеги когато маскирани и въоръжени до зъби мъжаги нахлуват в нечии дом сутрин в 6.00 часа, където още спят деца и майки. Така както са направили в дома на кмета от Червен бряг. И защо са го направили след като в определението на специализирания наказателен съд е посочено, че „Разрешава на органа на  досъдебното производство …по описа на СП … да извърши претърсване и изземване от сграда на общината в гр. Червен бряг, ул. „Антим I” №1”. Никъде във въпросното определение не пише „претърсване на частен дом”. Защо „борците с корупцията”  си позволяват подобни действия ?

И как така екипи  на bTV и NOVA се озоваха в Червен бряг преди пристигането на  жандармерията ? Защо за подаден сигнал преди година и половина  в АДФИ /Агенция за държавна и финансова инспекция/ се реагира точно сега ? Има ли нещо общо това с предстоящите местни избори ?  Случайно съвпадение ли е обстоятелството, че ден след скандала с апартамента на Цветанов,  се направи показната акция в Червен бряг ? И обществото бе „захранено” с нов скандал.

Защо т.н. „разследващ журналист” от Червен бряг, автор на сигнала, не разследва със същото настървение кой и как усвои парите за водния цикъл в общината, за добива на инертни материали от коритото на Искър и Златна Панега и обществените поръчки по времето на предишния кмет?

Защо софийската фирма „М.-П.” ЕАД, която оспорва обществената поръчка за „топлия обяд” е неоткриваема в Търговския регистър ? Стои  ли  зад нея високопоставено политическо лице, както се твърди в града ?

На кмета от Червен бряг не му е повдигнато обвинение към настоящия момент. Събирали се доказателства, твърдят от спец прокуратурата. Явно година и половина не им е стигнала да ги съберат. И какво ще съберат като тази обществена поръчка, за която наблюдаващият прокурор твърди, че кметът е анулирал „без да са налице основания за това”, е проверявана от финансиращия орган дал парите, както и от КЗК. И според тях – нарушения няма.

На никой ли не прави впечатление, че само софийски фирми вършеят из градовете по обществени поръчки за саниране, ремонти, топли обеди, водни цикли. Софийската фирма била дала най-ниска цена за топлия обяд. Ами дала е, след като супата е вода с брашно. Как никой не попита колко струва обяда приготвен от местната фирма. 2.50 лв. струва, за супа, второ и един хляб. В кой ресторант за 2.50 можеш да се нахраниш със супа, второ и хляб ? 300 бедни в Червен бряг храни местната фирма. И вместо да се поощрява малкият местен бизнес в градове където икономиката е умряла, някакви „борци” срещу корупцията арестуват кметовете им и докарват жандармерия.

Едва ли кметът на Червен бряг е ангел небесен. Само че, да пишат сигнали срещу него общински съветник със спорна репутация и „журналист” без репутация – това е мерзко. Още по-мерзко е прокуратура, ПККОНПИ и присъдружни органи – да употребяват тези сигнали в удобно предизборно време. Този театър с кметове и „борци” срещу корупцията след няколко месеца ще приключи. Прокуратура, ПККОНПИ и присъдружни органи очакват аплодисменти.  Да видим дали ще ги получат…..

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *