Полина Цанкова, водач в Плевен на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“

Нашият протест срещу цените на тока и парното мотивира прокуратурата да се задейства

Polina VOLYA
Полина
Цанкова – водач на листата на “Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” – Плевен. Снимка – Пресцентър

Ние, „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ сме сила! След протестите ни срещу шоковото поскъпване на цените на тока и парното в цялата страна, прокуратурата потърси обяснение за това от КЕВР. Приветстваме решението на Върховната административна прокуратура (ВАП) да образува преписка по публикации в медиите, свързани със скандалното увеличение на тока и парното в цялата страна.
От първи юли плевенчани ще плащат с 5,57%  повече за ток, а парното рязко скача с 20! Това е непосилно за хиляди българи!

Ние, Българските патриоти бяхме единствената политическа формация, която повдигна темата публично, активно протестира пред КЕВР, а после и в цялата страна срещу шоковото поскъпване на тока и парното. Новите цени ще доведат до крайна бедност стотици хиляди българи, ще ограничат тотално семейния бюджет на работещите, ще изправят хиляди пред въпроса за физическо оцеляване! И то в условията на здравна и икономическа криза, в навечерието на нова ковид вълна! За нас е крайно време да се спре ограбването на обикновените хора от картелите и монополите! Няма да допуснем спекулата и инфлацията да завладеят страната. Затова заявихме, че като влезем в 46-то Народно събрание, ще отменим това скандално решение на КЕВР!

                                                                                       
В съобщението на прокуратурата се казва още, че публикациите навеждат на данни за неправомерно увеличение, като се слага акцент върху обстоятелството, че действащата Наредба № 5 за регулиране на цените на топлинната и електрическа енергия създава предпоставки за нереално ценообразуване във вреда на крайните потребители.


От прокуратурата са констатирали, че покачването на цените за топлинна енергия е в противоречие и със Закона за енергетиката, съгласно който производството, преносът, разпределението и търговията с топлинна енергия се извършват при гарантиране защитата интересите на потребителите.


ВАП ангажира председателя на КЕВР Иван Иванов да даде обяснение в най-кратък срок заради големия обществен интерес.

Държавното обвинение ще прецени дали да има последващи действия след анализ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

448248070 874055034766558 8380731524403706097 n

Започва 18-ият фестивал „Орел на Дунава“ край плевенските села Гиген и Рибен

Снимка – Архив 18-тият фестивал на античното наследство „Орел на Дунава: Улпия Ескус MMXXIV“ започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *