Начало | Избори 2019 | Платени публикации | Позитивизъм, откритост и професионализъм в кандидатската листа за общински съветници на МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/

Позитивизъм, откритост и професионализъм в кандидатската листа за общински съветници на МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/

По нестандартен начин откриха предизборната си кампания от МК „Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/. Всичките 41 кандидат – общински съветници присъстваха на молебен в подкрепа на бъдещите им дела, в храм – паметника „Св. Николай Мириклийски Чудотворец” в Плевен. Сред тях бе и г-н Найден Зеленогорски. След приключване на църковната служба  водачът на листата доц. д-р Евгения Бързашка, вторият в листата – Христо Таслаков и Найден Зеленогорски,  отговориха на въпроси на „Плевен прес”.

Молебен за откриване на предизборна кампания на МК “Демократична България – Обединение” /СДС, БЗНС/. Снимка – Плевен прес.
Реклама
Кандидати за общински съветници от местна коалиция Демократична България - Обединение

В какво е силата на вашата листа ?

Доц. Д-р Евгения Бързашка: Силата на нашата листа най-напред е в позитивизма, с който започва кампанията. На второ място – тя е съвкупност от професионалисти всеки в своята област. И смятаме, че всеки един от нас може да помогне на Плевен със своите знания и умения.

Христо Таслаков:  Според мен най-голямата сила на листата е в това, че ние сме заедно повече от 20 години.  Т.н. дясно обединение, което все още е химера в страната, тук работи, продължава да работи, продължава да печели. Ние се познаваме, заедно сме и ще спечелим заедно.

 Найден Зеленогорски: Бих искал да обърнете внимание на това, че водачът на нашата листа е от гражданската квота. Ние подкрепяме непартийния кандидат г-н Спартански  и решихме, че в нашата листа трябва да има силно присъствие на  професионалисти. На хора, които не членуват в партии. Затова в първата десетка на листата има 5 човека, които са от гражданска квота. В този смисъл това, което казаха доц. Бързашка и г-н Таслаков, е абсолютно вярно. Има една сплав между опит, младост и дръзновение. Има и една сплав между хора положили усилия през тези десетилетия в рамките на политическите сили. Както и граждани, които вършейки ежедневно своята работа професионално и почтено, стават неформални лидери на общественото мнение. Такива хора в момента могат да управляват и Плевен, и България. Силно се надявам, че това ще се случва тепърва.

На какво ще заложите в своята предизборна кампания ?

Христо Таслаков: Това е интересен въпрос. Ще заложим на откритост. На честност. Ще излизаме с нашите лица. Хората ни познават, знаят какво сме свършили и съм сигурен, че ще оценят това, което правим.

Доц. Бързашка: Най-вече ще заложим на позитивизъм. Защото негативната кампания не се отразява добре нито на гражданите, нито на нашето общество.

Найден Зеленогорски: Г-жа Бързашка е много права. Виждам, че нашите опоненти тръгнаха с много остра кампания, с много негативна кампания. Ние ще бъдем позитивни както винаги. И както сме били позитивни в последните десетилетия. Ще кажем на хората какво искаме да направим. Ще се съобразяваме с правилата на правене на кампания. Както и на човешки взаимоотношения. Ще припомня на тези, които са забравили, че утре ще свършат изборите и ще трябва пак да се срещаме по улиците. Ще трябва да си говорим, а може би в бъдеще да сме и партньори . Затова бих ги помолил да се въздържат от резки радикални идеи. Освен ако не са решили да прекъснат скоропостижно своята политическа кариера. В политиката така не се прави.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *