Победа на Мелони в Италия! Българските партии ще трябва да избират – консерватизъм или неолиберализъм

ОРБАН 3
Виктор Орбан и Джорджия Мелони – новоизбраният премиер на Италия. Снимка – фейсбук.

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!

Италия – третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински. Страната ще има първата в историята си жена премиер в лицето на Джорджия Мелони. Тя е президент на Партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР). На провелите се парламентарни избори в Италия Мелони се яви със слогана “Dio, Patria, famiglia!” – “Бог, родина, семейство!” – трите стълба на Европейския Консерватизъм, който “Италианските братя” и ЕКР изповядват.

Нейната платформа е отрицание на всичко, което унищожава Европа – постмодернизма, масовата миграция, консумеризма, ЛГБТ идеологията, разпада на семействата и възхода на бездушния, арогантен индивидуализъм. В Европа назрява челен сблъсък между Неолибералното и Консервативното. Между локалното и глобалното. Между любовта към родина, семейство, история от една страна и омразата, която все по-отровно струи от блюстителите на “прогреса”.

Ерата на неоспорвания либерален ред приключва. На всяка европейска, както и на всяка българска партия, ще ѝ се наложи да заеме ясна позиция в конфликта по ключовите за бъдещето на цивилизацията ни въпроси.

Със съкращения – Кристиян Шкварек.

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *