Плевен се поклони пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България

Снимка – Пресцентър ОбС – Плевен

С поднасяне на цветя, минута мълчание и вой на сирени Плевен почете 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Възпоменателната церемония по повод 145-годишнина от гибелта на поета революционер се състоя пред паметника му на едноименния булевард в града от 11,30 ч. в присъствието на десетки признателни плевенчани.

Снимка – Пресцентър ОбС-Плевен

Свята признателност засвидетелстваха представители на държавната и местна власт, сред тях и представители на Общински съвет – Плевен в лицето на председателя Мартин Митев и общински съветници. Пред паметника бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански и екипът му, представители на институции, политически партии, обществени организации, деца от училищата “Христо Ботев” и “Патриарх Евтимий”, много родители с децата си. Традиционно в честването се включиха и военнослужещи от Плевенския гарнизон.

Снимка – Пресцентър ОбС-Плевен

Свещеници от плевенски храмове отслужиха панихида, децата от хор “Звъника” с диригент Ваня Делийска изпълниха възрожденски песни, а Общинският духов оркестър – химна на България. За делото и историческата роля на Ботев говори кметът Георг Спартански.

Снимка – Пресцентър ОбС-Плевен

В знак на признателност пред паметника бяха поднесени венци и цветя. Точно в 12.00  започна и воя на сирените в знак на почит към  героите.

Снимка – Пресцентър ОбС-Плевен

Пресцентър ОбС – Плевен

Прочетете също

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

1072- ма са ваксиниралите се против Ковид – 19 в мобилния кабинет на площада в Плевен

Областна управа. Снимка – Интернет. От Областна администрация получихме информация за ваксинирането в почивните дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *