Последни новини
Начало | Новини | Плевен се включва в инициативата „Да върнем човешкото в себе си“

Плевен се включва в инициативата „Да върнем човешкото в себе си“

За национална кампания под мотото „Да върнем човешкото в себе си“ ни съобщават от пресслужбата на КТ „Подкрепа“ – София. Синдикатът, съвместно със Синдикална Федерация на служителите в МВР, Национална организация „Малки Български Хора” и с подкрепата на Столична община и НОИ стартира Национална кампания, чието начало ще е днес – 11-ти април. В 11.00 ч. президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на НОИ Бисер Петков, зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов и президентът на НО „Малки Български Хора” Светослав Чернев ще открият кампанията, като залепят плакати в сградата на „Район Възраждане” и Националния осигурителен институт. В същия час регионални председатели на КТ „Подкрепа”, местни представители на СФСМВР, на Малки Български Хора и директори на териториалните поделения на НОИ ще дадат начало на кампанията в Пловдив, Благоевград, Велико Търново, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Враца, Плевен, Шумен, Кърджали.

В един от дните на Страстната седмица – Велики вторник, си припомняме за нещо важно, което Иисус Христос е направил за хората. 11 април – Велики вторник е ден за поучения. Дава ни се пример как да благотворим – да не даваме само това, което ни е излишно и не ни трябва, а като бедната вдовица от Евангелието да сме готови да дадем всичко, за да помагаме на нуждаещите се.

В такъв Велик ден, КТ «Подкрепа» със своите партньори ще се обърнат към обикновения човек, за да събудят отново моралните качества и добродетели.

Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша…? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта «защо аз, нека някой друг да се сети да направи място»…

Обикновено обвиняваме държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имаме. КТ „Подкрепа” направи Обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата.

В Плевен, в сградата на НОИ на площад „Иван Миндиликов“ № 8, кампанията ще бъде открита в 11.00 ч. с лепенето на плакати.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *