Последни новини
Начало | Новини | Плевен – първенец по ръст на заплатите

Плевен – първенец по ръст на заплатите

Плевен е първенец по ръст на средните заплати според данни на НСИ. За една година те са се увеличили с 11.6 %. Бургас и Габрово са другите области с подобен растеж – съответно 11.2 % и 10.9 %. В Бургас средното възнаграждение остава сравнително ниско 836 лв., докато в Габрово е 897 лв. Видин, Хасково и Добрич са областите с най-ниски средни заплати според статистическите данни.
Само в две области обаче средните заплати са над 1000 лв. Това са София и Стара Загора, където има ръст от почти 8 % за една година и там средната заплата е около 1012 – 1040 лв.
Най-високи средни заплати /2306 лв./ получават в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти”. Следват ги работещите във финансовата сфера и елктро и топлоенергия. 11 са секторите с по-ниски средни възнаграждения, но в тях са заети 76% от всички работещи.
Данните на НСИ са за второто тримесечие на тази година.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

2 коментара

  1. Десислава Маринова

    Това сериозно ли звучи?

  2. Ангела Лицемеркел

    Що лъжете народа? В Плевен действа закон – заплатите са колкото високото кръвно налягане х2, а пенсиите – колкото ниското х2. Освен това безработицата в тоя шибан град е над 30%! Ами ако се върнат всички млади, нали ще стане 60%…ЗАТОВА МЛАДИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ В ТОЯ МУТРЕНСКИ АБСУРДИСТАН! Освен това данъците и таксите в Плевен са най-високите, благодарение на Садовския и Луковитския!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *